Optužnicu je potvrdio Osnovni sud u Banjoj Luci, a tereti se za nasilje nad konobarom kafe bara
"Armando" u Banjoj Luci kojeg je maltretirao snimajući sve mobilnim telefonom.

Prema navodima optužnice, optuženi je 24. aprila 2019. godine oko 13.25 časova, u Ulici Stepe
Stepanovića u Banjoj Luci, namjeravao da zastraši konobara P.P., te ga pozvao u toalet.

- Kada su ušli u toalet, počeo je rukama oštećenom zadavati udarce u predjelu lica, govoreći mu da su ga prethodnog dana njegovi drugovi, M. M. i Č.S., napali, a zatim je svojim mobilnim telefonom snimao oštećenog dok ga je i dalje udarao otvorenom pesnicom, te ga snažno hvatao u predjelu vrata, tjerajući ga da govori sam sebi da je pi*ka, a potom navedeni snimak učinio dostupnim - navodi se u optužnici.

Dodaje se i da su sporni snimak kasnije preuzeli mediji BN televizija, Oslobođenje, Blic na svojim
portalima, kao i mreža You Tube, a koji su ga 29. aprila 2019. godine izrisali na svojoj platformi , uz napomenu da "snimak sadrži nasilje".

- Na opisani način oštećenom je nanio veliku bol, čime je izvršio krivično djelo zlostavljanje, mučenje i drugo neljudsko i ponižavajuće postupanje - zaključeno je u optužnici.

Kostić se ranije predstavljao kao vođa navijačke grupe "Lešinari" FK Borac .

U oktobru prošle godine osuđen je u Osnovnom sudu Banja Luka na pola godine zatvora za nanošenje teških povreda Igoru Arseniću, te dvije novčane kazne od po 4.000 KM za nanošenje lakših povreda Zvjezdanu Arseniću, te provalu u firmu "Hidroinženjering" iz koje je ukrao sef sa 12.000 KM.

Presuda je izrečena nakon sporazuma o priznanju krivice, i to neposredno nakon što je uhapšen po
potjernici.