open-navfaktor-logo
search
Objavljene fotografije
Ovako će izgledati novi Sony PlayStation 5
Oblik konzole podsjeća na rimski broj "pet" (V), a na njoj se nalaze različita dugmad, šest USB priključaka i veliki krug sa desne strane za kojeg se vjeruje da će biti kamera koja će olakšavati 4K prijenos uživo
22.10.2019. u 09:27
get url
text
PlayStation 5
PlayStation 5

Procurile su slike nove Sonyjeve konzole PlayStation 5, koja bi se na tržištu trebala naći za nešto više od godinu dana, uoči novogodišnjih praznika 2020. godine.

Oblik konzole podsjeća na rimski broj "pet" (V), a na njoj se nalaze različita dugmad, šest USB priključaka i veliki krug sa desne strane za kojeg se vjeruje da će biti kamera koja će olakšavati 4K prijenos uživo.

Na poleđini slike, koju je objavio LetsGoDigital, se vidi pet različitih dugmadi: "On Standby", "Reset", "Eject", "System Initialization" i "Network Initialization". Ispod dugmadi nalazi se prostor za disk, za kojeg su iz Sonyja najavili da će podržavati Blu-ray diskove. Na desnoj strani se nalazi i šest USB priključaka i okruglo dugme za uključivanje/isključivanje.

{$galerijaFotografija}

Među poboljšanjima bit će brži hardver, bolja grafika i promjena načina djelovanja vibracija u joysticku.

Jim Ryan, predsjednik kompanije Sony, rekao je da je firma željela koristiti ručni joystick kako bi "produbila osjećaj uranjanja kad igrate igre".

PS5 će podržavati tehniku "ray-tracing", digitalnu tehnologiju koja omogućava realniju rekreaciju osvjetljenja u virtualnom 3D okruženju.

Sony PS5 04.jpg
1 od 3
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.