open-navfaktor-logo
search
Prognoza
U BiH danas kiša, evo gdje je moguć i snijeg: Kakvo će vrijeme biti u naredna tri dana
U Bosni i Hercegovini danas se očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima. Na planinama je moguć slab snijeg.
15.11.2023. u 07:57
get url
text

Tokom poslijepodneva postepeni prestanak padavina i smanjenje oblačnosti u sjevernim i sjeverozapadnim područjima Bosne, a prema kraju dana i u ostatku zemlje.

Vjetar slab do umjeren, uglavnom, južni i jugozapadni.

Prijepodne su povremeno mogući jaki udari vjetra. Poslijepodne u Hercegovini vjetar mijenja smjer na sjeverni.

Jutarnja temperatura zraka od 10 do 15, na jugu do 18, a dnevna od osam do 14, na jugu zemlje do 18 stepeni Celzijusa.

U Sarajevu oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima. Prestanak padavina prema kraju dana. Temperataura zraka između 10 i 12 stepeni Celzijusa.

Tmurno vrijeme praćeno padavinama, iako bez izrazitih temperaturnih oscilacija, kod meteoropata će uzrokovati nešto jače tegobe, pretežno u vidu glavobolje, nervoze i dekoncentracije. Uz povećan sadržaj vlage u zraku, osjet hladnoće u drugom dijelu dana će biti izraženiji, stoga je preporučljivo adekvatno se odjenuti. Hronični bolesnici ne bi trebali pretjerivati sa aktivnostima.

U četvrtak pretežno sunčano. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove prijepodne magla ili niska naoblaka. Vjetar slab promjenljivog smjera.

Jutarnja temperatura zraka od dva do osam, na jugu do 10, a dnevna od 10 do 16, na jugu zemlje do 18 stepeni Celzijusa.

U petak pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima. U višim područjima i na planinama slab snijeg. U Hercegovini, centralnim i sjevernim područjima Bosne su lokalno mogući jači pljuskovi. Vjetar slab do umjeren promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od tri do osam, na jugu do 10, a dnevna od šest do 12, na jugu zemlje do 14 stepeni Celzijusa.

U subotu pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno smanjenje naoblake poslijepodne. Slabe padavine u jutarnjim satima i dio prijepodneva se očekuju u centralnim, istočnim i zapadnim područjima Bosne. U nižim područjima slaba kiša, a u višim susnježica ili slab snijeg.

Vjetar slab do umjeren, veći dio dana, sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od nula do šest, na jugu do osam, a dnevna od šest do 12, na jugu zemlje do 14 stepeni Celzijusa, saopćio je Federalni hidrometeorološki zavod.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.