open-navfaktor-logo
search
Vremenska prognoza
Stiže promjena vremena, sunčano pa pljuskovi, a zatim snijeg i minusi
U utorak će u Bosni i Hercegovini dio prijepodneva biti oblačnije vrijeme sa kišom i pljuskovima. Na planinama će padati i snijeg.
Faktor
17.03.2024. u 17:55
get url
text
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Sutra će u našoj zemlji biti više sunčanog vremena prijepodne. Sredinom dana se očekuje novo naoblačenje koje će usloviti kišu i pljuskove.
Glavnina padavina je od večernjih sati i tokom noći na utorak. Vjetar slab do umjerene jačine jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između dva i sedam, na jugu zemlje do 10 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 19 stepeni Celzijevih.
U utorak će u Bosni i Hercegovini dio prijepodneva biti oblačnije vrijeme sa kišom i pljuskovima. Na planinama će padati i snijeg. U drugoj polovini dana posvuda smanjenje oblačnosti. Na području Hercegovine i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između osam i 12 stepeni, na jugu zemlje od 14 do 17 stepeni.
U srijedu će biti pretežno sunčano vrijeme. Po kotlinama u Bosni će biti magle. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između minus tri i jedani, na jugu zemlje do šest stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 16, na jugu zemlje do 18 stepeni.
U četvrtak će u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između nula i četiri stepena, na jugu zemlje do sedam.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.