open-navfaktor-logo
search
Prognoza
Ove i naredne sedmice temperature zraka iznad prosjeka
Anadolija
14.03.2024. u 14:36
get url
text
Ova sedmica će u Bosni i Hercegovini završiti sa nešto višim temperaturama zraka u odnosu na prosjek, saopćio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ).
U dane vikenda izgledna je slaba kiša ili kratak lokalni pljusak. Snijeg je moguć samo na najvišim planinskim područjima.
Od ponedjeljka, 18. marta, do kraja sedmice preovladavat će pretežno oblačno. Temperature zraka i dalje nešto više od uobičajenih. U utorak se očekuje kiša koja će na sjeveru biti nešto intenzivnija. Od srijede relativno stabilno, slaba kiša ili rosulja očekuju se u Bosni do nedjelje, 24. marta.
Minimalne temperature zraka varirat će između tri i devet stepeni Celzijusovih u Bosni, na jugu Hercegovine do 11. Najviše dnevne temperature u Bosni između deset i 16 stepeni, na jugu zemlje do 18.
Stabilno, umjereno oblačno i djelimično sunčano prognozira se od 25. marta do kraja prognoznog perioda, 28. marta. Očekuju se nešto niže temperature zraka, tako da nije isključena pojava mraza u pretplaninskim područjima centralne Bosne i Hercegovine.
Jutarnja temperatura uglavnom između jedan i pet stepeni Celzijusovih u Bosni, na jugu zemlje do osam.
Najviša dnevna temperatura u Bosni od šest do 11 stepeni, u Hercegovini do 14.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.