open-navfaktor-logo
search
CKM
Večeras premijera predstave "Pozdravi nekog"
Na sceni Centra kulture i mladih Općine Centar Sarajevo (CKM) večeras će premijerno biti izvedena predstava "Pozdravi nekog", nastala kao rezultat rada sa srednjoškolcima i studentima, polaznicima Multimedijalnog projekta - radionice scenskih umjetnosti.
24.01.2020. u 09:22
get url
text
Plakat predstave
Plakat predstave

Predstava je nastala u produkciji JU Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo, a voditelj projekta je Damir Kustura, uz podršku asistenta Nedima Džinovića.

Multimedijalni projekt JU CKM nastao je u januaru 2010. godine, a premijerom predstave "Pozdravi nekog" obilježava deset godina postojanja. U okviru projekta, na početku su održavane radionice glume, režije i scenarija, koje su vodili Damir Kustura, Faruk Lončarević i Ornela Čolić.

- Zainteresiranost polaznika bila je najveća za oblast glume. Tako nastaje radionica scenskih umjetnosti, koja i danas djeluje. Iza tog projekta je uspješna decenija rada, o tome govore djela i stotine mladih polaznika koji su prošli kroz tu školu i radionice - navode iz Centra.

Na daske koje život, igru i radost znače postavljena je predstava "Jedan čovjek i jedna žena" autora Nenada Pervana, u režiji Damira Kusture i njegovih saradnika Dalal Midhat i Emira Fejzića.

Postavljene su i predstave "Pipov tajni prolaz" autorice Anele Križanac u režiji Damira Kusture i Sanjina Arnautovića, te "Tvrđava" autora Meše Selimovića, u režiji Damira Kusture i Sanjina Arnautovića.

U suradnji s Dramskim programom Radija Bosne i Hercegovine i Miralemom Ovčinom, snimljene su i radiodrame "Jedan čovjek i jedna žena" i "Tvrđava".

- Predstavom "Pozdravi nekog" predstavit će se peta generacija polaznika sastavljena od jedanaest mladih polaznika, koji će nakon požrtvovanog i predanog rada prezentirati sve ono na čemu su vrijedno radili - ističu iz Centra.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.