open-navfaktor-logo
search
Privedeni u Livno
Uhapšene dvije osobe iz Banje Luke: Priložili mjenicu bez pokrića i oštetili firmu Rakitno za 205.000 KM
Autor: Faktor
16.04.2024. u 17:01
get url
text
Ilustracija
Ilustracija
Policijski službenici Federalne uprave policije danas su, u saradnji sa policijskim službenicima  MUP-a RS-a, a po naredbama Kantonalnog tužilaštva Zapadnohercegovačkog kantona i Kantonalnog suda u Širokom Brijegu, na području Banja Luke pretresli dvije lokacije i uhapsili dvije osobe inicijala I.M. (1976. godište) i Đ.J. (1991. godište).
- Imenovani se sumnjiče za izvršenje krivičnog djela prevare u privrednom poslovanju, na način da su po prethodnom dogovoru, u cilju pribavljanja protivpravne imovinske koristi, znajući da neće izvršiti plaćanje naručene robe, 17. jula 2019. s preduzećem "Mesna industrija Rakitno" sklopili ugovor o poslovnoj saradnji, koju su kasnije i ostvarili, te su kao garanciju priložili mjenicu bez pokrića, a kojim radnjama su oštetili preduzeće za 205.000 KM - saopćeno je iz FUP-a.
Dodaju da je nakon pretresa, privremeno oduzeta određena dokumentacija, a uhapšeni su privedeni u prostorije FUP-a u Livnu odakle će nakon ispitivanja biti predati nadležnom tužilaštvu na daljnje postupanje uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.