open-navfaktor-logo
search
Policija vanredno o akciji Blade
Rasvijetljena serija razbojništava u Banjoj Luci, uhapšene dvije osobe, šteta veća od 3.000 KM
AUTOR: B.S.
29.04.2024. u 12:30
get url
text
Banjalučka policija održala je danas vanrednu konferenciju za mediju na kojoj su prezentovali rezultate akcije "Blade" u kojoj je rasvijetljena serija razbojništava na području Banje Luke. 
Kako je saopćeno, rasvijetljena su četiri razbojništva i jedan pokušaj, a uhapšene su dvije osobe. Dvojica osumnjičenih nisu radili u saizvršilaštvu, nego su djela činili odvojeno, a policiji nisu poznati od ranije. 
Slaviša Kojić, načelnik Sektora kriminalističke policije PU Banja Luka, kazao je da su jučer uhapšeni B. D. i S. M. Istakao je da se B. D. sumnjiči da je prvo djelo počinio 22. januara 2024. godine nad radnikom marketa, te jučer, 28. aprila, nad radnicom kladionice odakle je ukrao ukupno oko 700 KM, dok je 26. aprila pokušao razbojništvo nad radnikom kladionice.
Bio je maskiran u predjelu lica i naoružan nožem. Dalje, S. M. se sumnjiči da je djela počinio 4. marta i 28. aprila ove godine, a također je bio maskiran i naoružan nožem, a djelo je počinio u dvije benzinske pumpe i odnio ukupno oko 2.600 KM.
Obavljen je pretres vozila, kuće i pomoćnih prostorija koje koristi S. M.
- Nađeni su predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa krivičnim djelima. Oduzeti su noževi koji su korišteni, a pronađeni su i drugi predmeti - kazao je Kojić.
Istraga je sprovedena pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, kojem će danas biti sprovedeni osumnjičeni.  
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.