open-navfaktor-logo
search
Otvorio vrtić
Vučić obećao značajniju podršku RS-u: Mi smo jedan narod s dvije strane Drine
Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić rekao je danas u Srpcu da su građani Srbije i Republike Srpske jedan narod sa dvije strane Drine i da trebaju uvijek da su jedni uz druge.
03.08.2023. u 18:02
get url
text

- Nikada ne smijemo da se odreknemo toga da pripadamo istom rodu, da imamo isti jezik, ćiriličko pismo i istu vjeru - rekao je Vučić. 

Kaže da je ponosan šta je urađeno u Srpcu i što to danas mogu da pokažu.

- Imali smo duge i iskrene razgovore sa rukovodstvom Republike Srpske. Nije nam jednostavna situacija ni za koga zbog sve težih pritisaka na RS i Srbiju, zbog nelake međunarodne situacije - rekao je Vučić.

On je poručio da je važno da ljudi u RS-u znaju da će "Srbija uvijek poštovati međunarodno javno pravo".

- Nikada se nećemo odreći svoga naroda. Nikada više neće biti blokada na Drini. Nikada više neće biti sklanjanja glave u stranu. Borit ćemo se da budemo svoji na svome, da opstanemo, da sačuvamo svoje ime i prezime, ne dirajući ama baš nikog - kazao je Vučić.

Vučić je sa predsjednikom RS-a Miloradom Dodikom i članicom Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željkom Cvijanović posjetio Srbac gdje je obišao novoizgrađeni vrtić "Srbija", koji je napravljen zajedničkim sredstvima Vlada RS-a i Srbije.

On je kazao i kako ekonomska kriza nije ni njih zaobišla, te spomenuo i rat u Ukrajini.

- Ali dat ćemo još značajniju podršku u budućnosti Republici Srpskoj, jer znamo da će glavni udari biti da RS ne može da opstane, a da neko drugo, spolja, veliki mora da pomogne, ali sa velikim političkim ustupcima. Srbija će koliko god može pomagati i svom narodu i Republici Srpskoj. I nemamo ništa protiv toga ako neko hoće u Srbiji da pomaže Bošnjacima. Mi smo radosni da oni svoje objekte i Bosna i Hercegovina, neki drugi Hrvatima i nazivaju ih Hrvatska, samo neka ulažu u Srbiju, dobrodošli. A mi ćemo nastaviti da ulažemo u Republiku Srpsku, niko u tome ne može da nas spriječi i niko ne može da nas spriječi da poštujući BiH volimo Republiku Srpsku - naveo je Vučić.

Srbijanski predsjednik ranije je posjetio manastir Osovica u društvu predsjednika RS-a Milorada Dodika i patrijarha srpskog Porfirija.

Tada je na Instagramu najavio da će razgovarati "o veoma važnim temama za Srbiju, Republiku Srpsku i sve Srbe".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.