open-navfaktor-logo
search
Sarajevo
Turska vojna misija sutra organizira iftar na platou ispred Vijećnice
Predstavnici Turske vojne misije pozivaju građane na iftar koji će biti upriličen na platou ispred sarajevske Vijećnice.
Autor: Anadolija
19.03.2024. u 12:41
get url
text
Vijećnica
Vijećnica
FOTO: Autor: Anadolija
Turska vojna misija, koja u Bosni i Hercegovini djeluje u sastavu Mirovnih snaga Evropske unije (EUFOR), u Sarajevu će sutra organizirati iftar na otvorenom.
Predstavnici Turske vojne misije pozivaju građane na iftar koji će biti upriličen na platou ispred sarajevske Vijećnice.
Institucije i organizacije Republike Turske i ove godine tokom odabranog mjeseca ramazana, mjeseca Božije milosti i berićeta​​​​​​​, organizuju iftarske programe u Bosni i Hercegovini i pristižu u pomoć onima kojima je pomoć potrebna.
Samo jedna od njih je Turska vojna misija, koja je i tokom prošlog ramazana imala niz aktivnosti pomoći i podrške građanima Bosne i Hercegovine. Prošle godine, između ostalog, podijeljeni su paketi pomoći za oko 700 porodica u više bh. gradova.
Osim tokom ramazana, Turska vojna misija realizovala je niz drugih projekata, a ono što je posebno značajno istaknuti jeste podrška koju daju obrazovnom sistemu Bosne i Hercegovine. Pripadnici Turske vojne misije tako su obnovili veliki broj škola i sportskih dvorana, donirali potrebnu opremu i pribor te đacima širom BiH osigurali kvalitetno školovanje.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.