open-navfaktor-logo
search
Miloševićev kadar
"Sveznalica" Dačić: U Sarajevu su gledali gdje su upaljena svjetla u ponoć za vrijeme Nove godine, jer islamska država...
Ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić, nekada bliski saradnik balkanskog kasapina Slobodana Miloševića, još jednom se bavio Bosnom i Hercegovinom. 
02.08.2023. u 12:03
get url
text

- Dejtonski sporazum nije naše čedo, njega su napisali Amerikanci, oni su stvorili entitet Republika Srpska. A što? Pa zato što su morali da verifikuju stanje na terenu, a to je da BiH može da opstane samo ako je država ravnopravnih naroda i entiteta i to je suština - kazao je Dačić za TV Pink, prenosi RTRS .

Zatim je nadmeno govorio i o posljednjim sankcijama čelnicima RS-a.

-  Pa čekajte, što ne staviše na listu sankcija muslimane koji ruše BiH od samog početka? Pa, je li oni govore i pišu knjige da BiH treba da bude islamska država? Zar to nije rušenje Dejtonskog sporazuma? - rekao je Dačić.

Osvrnuo se i na nedavan skandal dvije studentice Univerziteta u Sarajevu koje su u svojim objavama na društvenim mrežama veličale ratnog zločinca Ratka Mladića.

- Sad ovdje neko priča šta je rekao Aleksandar Vranješ (ambasador BiH u Srbiji op.a.) i da li je neko dobio stipendiju. Јedno vrijeme u Sarajevu su gledali gdje su upaljena svjetla u ponoć za vrijeme Nove godine, jer islamska država ne slavi Novu godinu - slagao je još jednom Dačić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.