open-navfaktor-logo
search
Promocije
Sutra promocija knjige o stradanjima na Ilidži
Na Ilidži je ubijeno 63 djece, 101 žena, a ukupan broj ubijen, prema jednim dokumentima je 855, a prema drugim 1.013. Za još 28 nestalih se još traga. Niko nikada nije odgovarao niti je procesuiran za ove zločine na Ilidži, potcrtao je Dželilović
08.08.2019. u 14:56
get url
text

Knjiga "Ilidža  - zločin i nedočekana pravda", autora Enesa Dželilovića, a u izdanju lokalnog Udruženja logoraša, bit će promovirana sutra u kinu Igman, sa početkom u 18. sati.  Kako je za Faktor kazao autor, koji je u dva mandata bio na čelu Udruženja logoraša Ilidža, ovo je prva knjiga koja na ovakav način tretira zločine u ovoj općini.

- Kao predsjednik Udružanja logoraša naslušao sam se svakakvih priča o stradanjima na Ilidži. Kada bi se mogle staviti na vagu, vjerujte, ne bi se moglo znati koja od koje je teža. Zbog toga sam došao na ideju da se to uobliči u knjigu. Ilidža je jedna od sedam općina koje su izuzetno stradale u ratu – kazao nam je Dželilović.

On je podsjetio i na obim zločina u ovoj općini tokom agresije na BiH.

- Na Ilidži je ubijeno 63 djece, 101 žena, a ukupan broj ubijen, prema jednim dokumentima je 855, a prema drugim 1.013. Za još 28 nestalih se još traga. Niko nikada nije odgovarao niti je procesuiran za ove zločine na Ilidži – potcrtao je Dželilović.

Materijal iz ove knjige pretočen je i u dokumentrani film.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.