open-navfaktor-logo
search
Pokušavaju mućkati
Sistem uključen od Dodika do MUP-a: CIPS u Srebrenici i za vikend izdaje lične karte, ali....
Policijska uprava Zvornik obavijestila je građane da je povodom održavanja ponovnih lokalnih izbora na području općine Srebrenica, rad na lokaciji za izdavanje ličnih dokumenata u Srebrenici i Skelanima organizovan u dane vikenda, 20. i 21. februara ove godine, u periodu od 7 do 19 sati. 
19.02.2021. u 22:12
get url
text

- Na lokacijama za izdavanje ličnih dokumenata, građanima će biti na raspolaganju referati ličnih karata, prebivališta, boravišta i izdavanja jedinstvenih matičnih brojeva, uključujući i akviziciju - navodi se u saopćenju. 

Član inicijative "Moja adresa: Srebrenica" Ćamil Duraković za Faktor kaže kako je upravo to dokaz da je cijeli sistem u entitetu Republika Srpska uključen u izbornu kampanju u Srebrenici. 

-Bez Milorada Dodika to ne bi moglo ništa. Zna se odakle stižu naredbe. MUP RS, CIPS, IDEEA, premijer Radovan Višković, Dodik, cijeli sistem se uključio. Nažalost, naš državni sistem ne čuje naša upozorenja šta nam se radi. Imamo primjere, kada Bošnjak dođe vaditi ličnu kartu odjednom nestane struje, a CIPS u Skelanima zna raditi navečer do 21 sat ako dokumenta treba vaditi Srbin koji živi i radi u Srbiji. Sada da pitate nadležene i IDEEA-i, vjerujte da neće znati da se u Skelanima otvorilo odjeljenje CIPS-a i da tamo ne radi niti jedan Bošnjak - kaže za Faktor Ćamil Duraković. 

Bez obzira što se ponovo izgleda pokušava mućkati sa ličnim kartama, Izborni zakon BiH je jasan. 

Za ponovne izbore u Srebrenici 21. februara, samo oni građani koji su upisani u Centralni birački spisak zaključno sa 1. oktobrom mogu glasati. Svi koji su nakon toga vadili lične karte nemaju pravo glasa. 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.