open-navfaktor-logo
search
Reakcija
SDA Srebrenica: Tursunović učestvovao u prijemu povodom Dana policije RS-a, ponižava žrtve genocida
Općinski odbor SDA Srebrenica reagirao je na, kako su istakli, sraman i za žrtve genocida ponižavajući postupak srpsko-nametnutog predsjednika Skupštine Općine Srebrenica Salke Tursunovića.
04.04.2023. u 12:37
get url
text

- Općinski odbor SDA Srebrenica osuđuje postupak Salke Tursunovića kojeg su srpske političke partije izabrale da predstavlja Bošnjake, a koji je u svojstvu predsjednika Skupštine Općine Srebrenica učestvovao u organizaciji i prijemu u povodu 4. aprila Dana policije entiteta RS - saopćio je OO SDA Srebrenica.

Podsjećaju Salku Tursunovića da su po pravosnažnoj presudi Međunarodnog suda pravde u Hagu dijelovi vojske i policije RS-a osuđeni za genocid nad Bošnjacima.

- Ovaj ponižavajući i izdajnički postupak Salke Tursunovića je dokaz da je njegova izdaja bošnjačkog kluba u SO Srebrenica došla na naplatu. Općinski odbor SDA Srebrenica će tražiti od organizacija preživjelih žrtava genocida da se Salki Tursunoviću uskrati prisustvo zvaničnim programima obilježavanja na mjestima gdje su u genocidu ubijeni Bošnjaci. Ne može se istovremeno obilježavati i podržavati dželat i žrtva - zaključili su u saopćenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.