open-navfaktor-logo
search
Banja Luka
Šarović nakon sastanka sa Escobarom: Dodik krizu koristi za lične svrhe
Mirko Šarović, predsjednik SDS-a, obratio se novinarima nakon sastanka u Banjoj Luci sa zamjenikom pomoćnika državnog sekretara SAD-a Gabrielom Escobarom.
09.11.2021. u 09:46
get url
text

- Postoje stvari za koje je potreban dijalog, neke odluke koje jesu toliko važne i izazvale su veliko nezadovoljstvo u RS-u, kao što su odluke Ustavnog suda BiH. Trebaju nam normalne politike, ne trebaju nam oni koji raspiruju strasti i vode nas u jednu opasnu situaciju. Mir je jedina atmosfera u kojoj RS može napredovati. Mi mislimo da je jedan od ključnih inspiratora Dodik, koji se također sastao sa Escobarom. Potpuno je jasno da je njemu kao političaru odgovarao i visoki predstavnik i bonska ovlaštenja, a sada priča neku drugu priču. Želi da krizu iskoristi za lične svrhe.

Legitimni zahtjevi RS-a, a ima ih, treba ih rješavati kroz dijalog. Jednostrane odluke su vrlo opasne i mogu nas odvesti na stranputicu. Dejton nema alternativu. Zalažemo se za normalne politike. Bilo kakvo srljanje, politika koja će ugroziti mir je za nas u potpunosti neprihvatljiva - rekao je Šarović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.