open-navfaktor-logo
search
Nejednaka zastupljenost
Reakcija POMAK-a na prva kadrovska imenovanja Vlade FBiH: Na spisku se nije našla nijedna osoba iz USK!
Pokret za modernu i aktivnu Krajinu (PoMAK) kao politički subjekt koji u Zastupničkom domu parlamenta FBiH participira sa jednim zastupnikom, dao je bezuvjetnu podršku novoj Vladi Federacije BiH prilikom njenog imenovanja, korektno i bez bilo kakvih kadrovskih ucjena kakve su u tom momentu bile na sceni, stavivši u prvi plan interese Krajine i strateške projekte iza čije realizacije su predstavnici "Trojke" izrazili spremnost da će stati, saopćio je danas POMAK.
19.07.2023. u 12:17
get url
text

Ističu da su nakon imenovanja same Vlade, jučer su nastupila prva kadrovska imenovanja koja se odnose na imenovanja članova nadzornih odbora na određeno vrijeme u nekoliko najvažnijih federalnih preduzeća, poput JP Ceste FBiH, JP Elektroprivreda BiH i BH Telecom.

- Za članove nadzornih odbora tih institucija, uz još nekoliko drugih, imenovano je više od dvadeset osoba. Na spisku Vlade FBiH tom prilikom nije se našla niti jedna osoba iz Unsko-sanskog kantona, bez obzira na političku pripadnost!

Kao pokret koji je nastao upravo kao odgovor na neravnopravan položaj Krajine u odnosu na druge regije u BiH, naša dužnost je boriti se za ravnomjeran regionalni razvoj i jednaku zastupljenost Unsko-sanskog kantona sa svim drugim regijama unutar FBiH, u društvenom, ekonomskom i političkom smislu, te ćemo u skladu s tim i djelovati i nećemo podržavati kadrovska rješenja koja se nameću ad hoc, kontra tih principa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.