open-navfaktor-logo
search
Na Čovićevoj televiziji
Raspudić došao iz Zagreba u Mostar da diže tenzije: Rat u BiH, Bošnjaci, Bakir, Željko, legitimni Hrvati...
Nino Raspudić, zastupnik u Hrvatskom saboru, gostovao je sinoć na RTV Herceg-Bosne Dragana Čovića u rodnom Mostaru, gdje je svojim izjavama dodatno dizao tenzije i podgrijavao ionako uzavrelu političko-sigurnosnu situaciju u Bosni i Hercegovinu, a u tome mu je zdušno pomagao voditelj svojim sugestivnim pitanjima. 
29.12.2021. u 13:45
get url
text

VEZANI TEKST - Raspudić ne prestaje slati otrovne strelice: "Za mene je Komšić politički zločinac koji uništava temelje BiH"

- Ne može se voditi dijalog s onima koji pozivaju na sukob. Ono eventualno zašto to vrijedi ponavljati je obraćati se bošnjačkoj javnosti, biračima tih stranaka jer su i oni sluđeni ovakvom politikom, a političkoj klasi poput Izetbegovića ili ovih još ekstremnijih tobože građanskih stranaka objašnjavanje je gubljenje vremena. Mogući su i rat i raspad BiH - kazao je Raspudić.

Pokušaj ukidanja konstitutivnosti naroda ocijenio je zločinačkom politikom. Naglasio je kako je moralna prednost Hrvata u BiH što za sebe ne traže ništa što ne bi dali drugim narodima.

- Nijedan Hrvat u BiH ne mašta o tome da on odredi ko će predstavljati Bošnjake ili Srbe u Predsjedništvu ili Domu naroda. Onda to daje i moralnu težinu zahtjevu na osnovu onoga što stoji u Ustavu, odnosno Aneksu četiri mirovnog sporazuma, da tražiš za sebe ono što ti pripada - rekao je Raspudić.

Ako ne dođe do izmjena Izbornog zakona, smatra da se Republika Hrvatska ne treba postavljati na način da legitimnim predstavnicima Hrvata govori što bi trebali činiti.

- Hrvatski narodni sabor bi hitno, koliko je danas, trebao započeti s ozbiljnim zasjedanjem i napraviti strategiju što ako do promjene Izbornog zakona ne dođe - objasnio je Raspudić.

Da je on u nekoj od hrvatskih stranaka u BiH, kaže, već bi danas počeo razgovore i tražio što širi konsenzus među hrvatskim političkim strankama i široj zainteresiranoj javnosti za bojkot izbora.

- Odbacujem floskule da je BiH prijateljska država Republici Hrvatskoj. Nije svaka BiH prijateljska, BiH u kojoj nema legitimnih predstavnika Hrvata u vlasti nije prijateljska država Republici Hrvatskoj - kazao je on. 

Raspudić, rođeni Mostarac, desničar političkim opredjeljenjem prošle je godine govoreći o predsjedavajućem Predsjedništva BiH Željku Komšić kazao:  

- Za mene je Komšić politički zločinac koji uništava temelje BiH. Prva kandidatura i može proći, druga i treća su svjesno gaženje prava najmalobrojnijeg naroda. Rekao sam, on treba biti proglašen nepoželjnim u Hrvatskoj. Kao političar.

U jednom od izlaganja u Saboru, Raspudić je govorio o "islamističkom terorizmu" i "mudžahedinima" koji su ratovali u Bosni Hercegovini. Istaknuo je kako se u Hrvatskoj o "islamističkom terorizmu govori kao nečem dalekom, iako su hrvatski državljani više puta bili žrtve istoga". 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.