open-navfaktor-logo
search
Opći izbori 2022
Prva kompanija se odazvala pozivu da prevozi dijasporu na glasanje
U generalnom konzulatu Bosne i Hercegovine u Stuttgartu je održan sastanak s biznismenom Nihadom Prošićem, a organizovan je pod pokroviteljstvom generalnog konzula Bosne i Hercegovine u Stuttgartu Begana Muhića. 
26.08.2022. u 08:19
get url
text

Prijevoznička kompanija Nihada Prošića "Turistik Prošić" prva je prihvatila da bude pokrovitelj prijevoza glasača iz dijaspore koji se nisu registrovali za izbore u oktobru. Nihad Prošić, naš uspješni privrednik iz dijaspore, objasnio je svoju motivaciju za ovakvu vrstu ulaganja u svoju domovinu:

- Ako nema Bosne, nema ni nas! Za mene je Bosna sve. Ako je Bosna dobro i meni je dobro, i nama je dobro ovdje. Ako nema Bosne nema ni nas ovdje. Moj cilj je da uradimo nešto za svoju domovinu svako na svoj način. Svako neka proba na svoj način. Ja radim sa autobusima i pokušat ću maksimalno da dam od sebe da bi naša dijaspora koja se nije registrirala za izbore krenula organizirano za Bosnu - rekao je Prošić u prostorijama generalnog konzulata Bosne i Hercegovine u Stuttgartu, saopćio je Centar za dijasporu "Mreža".

Centar "Mreža" će u saradnji sa džematima, udruženjima i privrednicima organizovati besplatan prijevoz za bh. građane u dijaspori koji se nisu uspjeli registrovali za predstojeće Opće izbore putem elektronske aplikacije e-izbori. Prijevoz birača je planiran iz brojnih gradova Evropske unije do redovnog glasačkog mjesta u domovini na kojem se ostvaruje biračko pravo. U narednom periodu će objaviti gradove iz kojih će ići organizovan prijevoz, te kontakt podatke za prijavu. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.