open-navfaktor-logo
search
Parlament FBiH
Počela sjednica Zastupničkog doma, zašto nema prijenosa?
Sedma redovna sjednica Zastupničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine (ZDPFBiH) održava se danas u velikoj sali Općine Stari Grad u Sarajevu, a ne kako je je uobičajeno u sjedištu Parlamenta na Skenderiji.  
28.11.2023. u 11:52
get url
text

Naime, Zastupnički dom je prije nekoliko dana odgodio zasjedanje zbog prokišnjavanja plafona u sali u zgradi Parlamenta FBiH gdje se već godinama održavaju sjednice oba doma. Obrazloženo je da zbog oštećenja stropa iznad predsjedavajućeg stola, nisu ispunjeni sigurnosni uvjeti.

Na današnjoj sjednici, između ostalog, trebao bi se razmatrati i Prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Poslovnika ZDPFBiH, na čemu insistira vladajuća koalicija čime bi se otvorila vrata imenovanju Marina Vukoje za sudiju Ustavnog suda BiH, što je izričit zahtjev HDZ-a.

Slučajno ili ne, trenutno nema prijenosa sjednice, što je inače uobičajena praksa. Navodno je slaba internet konekcija u sali.

Kako smo saznali od nekoliko zastupnika opozicije, na sjednici Kolegija obećano je da će internet biti u funkciji, ali je zasad ostalo samo na obećanjima.

{$galerijaFotografija}

 

DSC_1816.JPG
1 od 24
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.