open-navfaktor-logo
search
Podijeljene kante
Po zahtjevu KJKP Rad: U dijelovima Vogošće se uklanjaju kontejnerske niše
U toku je uklanjanje kontejnerskih niša u ulicama Kenana Brkanića, Ramiza Alića i Muje Šejte u općini Vogošća.
24.05.2021. u 14:27
get url
text

VEZANI TEKST - U vogošćanskom naselju Ugorsko odnijeli kontejnere, pa građani smeće nemaju gdje odložiti

Po izričitom zahtjevu KJKP Rad Općina Vogošća je već uklonila niše u ulicama Kenana Brkanića i Ramiza Alića, a vrlo brzo će biti uklonjene i u ulici Muje Šejte, saopćeno je iz ove Općine.

- U svom aktu od 11.05.2021.godine KJKP Rad upozorava da se "u Kantonu Sarajevo provodi projekat dvolinijskog sistema prikupljanja i transporta komunalnog otpada, te da je podjela kanti za prikupljanje komunalnog i reciklažnog otpada građanima planiranih ulica i naselja značilo i uklanjanje niša zajedno sa kontejnerima za komunalni otpad". U dopisu se spominje kako su u ulicama Kenana Brkanića, Ramiza Alića i Muje Šejte pored podijeljenih kanti ostali i kontejneri i kontejnerske niše i da se "pored tih niša vrlo često odlaže kabasti i drugi otpad". Ističe se primjer drugih ulica u kojima su niše uklonjene i u kojima tih problema više nema - navodi se u saopćenju Općine Vogošća.

Dodaje se da KJKP Rad u svom dopisu upozorava Općinu Vogošća kako im to neregularno odlaganje otpada stvara dodatne troškove i izričito zahtijeva uklanjanje niša iz ulica Kenana Brkanića, Ramiza Alića i Muje Šejte.

- Općina Vogošća je, u skladu sa ovim zahtjevom, pristupila uklanjanju kontejnerskih niša u pOmenutim ulicama. Na primjedbe nekih sugrađana o neophodnosti zadržavanja kontejnerskih niša iz KJKP Rad su 24.5.2021. godine odgovorili da su "u ulicama Muje Šejte i Ugorsko II 2017. godine podijeljene PVC kante za dvolinijski sistem odvoza otpada i prikupljanje se vrši utorkom i petkom. U ulici Ugorsko III se već godinama vrši utorkom i petkom gdje građani odlažu otpad u zavezanim crnim pvc kesama".

U ovom dopisu iz KJKP Rad navode da postojeća "niša u ulici Muje Šejte služi samo za deponovanje raznih vrsta otpada" te mole Općinu Vogošća da je što prije ukloni.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.