open-navfaktor-logo
search
Još nije dao ostavku
Pavlović sa skupa podrške u Prijedoru: Dodik me danas zvao tri puta, pravdu ću tražiti na sudu
U poslijepodnevnim satima u Prijedoru organiziran je skup podrške Daliboru Pavloviću.
10.10.2021. u 19:38
get url
text
Pavolović na skupu u Prijedoru
Pavolović na skupu u Prijedoru

VEZANI TEKST - Prepiska u Viber grupi: SNSD organizira skup podrške Pavloviću, šta je sa ostavkom?

Još uvijek aktualni gradonačelnik Prijedora, koji je na skup došao u društvu supruge, obratio se građanima kazavši "da je ponosan na predsjednika SNSD-a Milorada Dodika koji ga je, kako je naveo, "danas tri puta zvao".

U svom govoru nije rekao da će dati ostavku, a negirao je i da niko nije ucijenjen da dođe na skup i da ga nije organizirala nijedna partija.

- Kriv sam što sam čovjek, što sam radio 16 sati dnevno, i subotom i nedjeljom. Doveo sam grad u stanje stabilizacije, ovo je prava slika Dalibora Pavlovića i ljudi koji rade sa mnom. Lažu cijelo vrijeme da me moja politička partija, moji odbornici puštaju niz vodu, niko mene nije pustio niz vodu - rekao je Pavlović.

Kazao je kako se radi o političkom progonu njega, njegove porodice i brutalnom vrijeđanju njega, njegovih roditelja i supruge.

- Bog je taj koji sudi, neka meni sudi po mojim djelima, a njima po njihovim, ne planiram nikome da se svetim, ali pravdu već tražim i na sudu, mora se dokazati ko dira privatni život, a ko vodi politiku. Gledam Vukanović (Nebojša Vukanović, poslanik u NSRS) prijeti da će nešto objaviti još o meni, pa iznesi ako imaš obraz i čast, izađi Vukanoviću na izbore, pa ćeš vidjeti kako ćeš otresti. I neki Nešić (Nenad Nešić, lider DNS) kao neka moralna gromanada meni govori da ja treba da podnesem ostavku - rekao je Pavlović.

VEZANI TEKST - Dalibor Pavlović i dalje gradonačelnik: Da li je cijeli SNSD Prijedora otkazao poslušnost Dodiku?

Podsjetimo, banjalučki novinar i bloger Slobodan Vasković početkom prošle sedmice objavio je nekoliko fotografija na kojima se nalazi gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović u, najblaže rečeno, čudnim "pozama".

Tako se na jednoj od fotografija vidi Pavlović sa nekoliko tableta nepoznatog sadržaja u ustima, dok je na nekoliko fotografija na podu pored wc šolje i izgleda kao da povraća.

Reagovao je i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik koji prošlog četvrtka poručio gradonačelniku Prijedora Pavloviću da je izgubio povjerenje svojih stranačkih kolega i da njemu i građanima Prijedora nije ostavio izbor, te očekuje da ga tog dana do 12 sati obavijesti da je odstupio s mjesta gradonačelnika podnoseći neopozivu ostavku.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.