open-navfaktor-logo
search
Potvrđeno iz Vodovoda
Otklonjen veliki kvar u Jukićevoj ulici u Sarajevu, no tu nisu prestali problemi sa vodosnabdijevanjem
Faktor
29.03.2024. u 20:39
get url
text
Veliki kvar u Jukićevoj ulici, zbog kojeg je veći dio Sarajeva ostao danas bez vode, otklonjen je večeras, potvrdili su iz preduzeća Vodovod i kanalizacija (ViK).
Ranije danas saopćeno je da je zbog ovog kvara došlo do prekida vodosnabdijevanja naselja: Koševsko brdo, Bare (Šip), Ciglane, Crni Vrh, Gorica, Velešići, Pofalići, Hum brdo, Gornji Velešići, Hotonj, Barica, Dumače, Ugorsko, Dreskovača, Krše, Donja Jošanica, Orahov Brijeg, kao i u ulicama: Alipašina, Bolnička, Koševo, Patriotske lige, Zahira Panjete, Orlovačka, Drinska, Fra Matije Divkovića, Skopljanska i Ivanjska.  
Iz ViK-a su večeras dodali da je voda puštena u sistem i da se uskoro očekuje normalizacija u vodosnabdijevanju.
No, naknadno su se iz ViK-a oglasili saopćenjem na svojoj Facebook stranici, ističući da i dalje ima problema.
- S obzirom na probleme sa uspostavljanjem urednog vodosnabdijevanja pojedinih dijelova grada, cisterne sa pitkom vodom bit će dostupne građanima na lokalitetima: Cisterna sa pitkom vodom trenutno je na spoju ulica Dajanli Ibrahim-bega i Antuna Hangija. Također, cisterna sa pitkom vodom je bila na području Velešića kod Osnovne škole "Veleškićki heroji", nakon ove lokacije cisterna je upućena kod ambulante i MZ Velešići.
Cisterna je upućena na adresu Zahira Panjete kod džamije. Cisterna je i u ulici Humska 630 kod Mjesne zajednice. Cisterna je i u ulici Humska br 18 kod Mjesne zajednice. Cisterne će biti upućene i na druge lokalitete gdje se još nije uspostavilo vodosnabdijevanje - napisali su iz ViK-a večeras nešto poslije 21 sat.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.