open-navfaktor-logo
search
Ni mrtav nema mira
Nakon što ga gradonačelnik Beograda želi protjerati, oglasio se premijer KS: Tito neće ostati bez doma
AUTOR: Autor: Faktor
03.04.2024. u 21:39
get url
text
Nakon što je gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić najavio inicijativu da se kosti Josipa Broza Tita izmjeste iz Kuće Cveća u Beogradu te premjeste u njegov rodni Kumrovec, oglasio se premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk ističući da "Tito neće ostati bez doma jer je Sarajevo grad koji se ponosi nasljedstvom partizana".
- Ukoliko, gospodine Šapić, zaista imate namjeru sprovoditi svoju zamisao da Beograd po mjeri svoje ideologije gurnete još dublje u nacionalističke fantazije, ostaci Josipa Broza Tita neće ostati bez doma. Postoji jedan antifašistički grad koji se diči nasljedstvom partizana i jednog od najvećih antifašističkih pokreta u Evropi tokom Drugog svjetskog rata, ali i po antifašističkom otporu bolesnim ideologijama u skorijoj prošlosti, a koji će ponosno preuzeti ostavštinu Tita i skrbiti o njoj kako dolikuje, a to je Sarajevo - napisao je Uk na svom Facebooku.
Uk podsjeća i to da će u Sarajevu uvijek biti mjesta za ostavštinu Tita, što potvrđuje i činjenica da centralna ulica nosi upravo njegovo ime.
- Sarajevo nema razloga da se stidi svoje prošlosti. Pozdrav iz Titove za Beograd - uputio je Uk Šapiću.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.