open-navfaktor-logo
search
Načelnik Ilidže
Nakon požara na Stupu oglasio se Muzur: Osiguran smještaj za porodice koje su ostale bez krova nad glavom
Dervo Sejdić, aktivista Romskog informativnog centra Kali Sara, kazao je danas da je porodica Sabahudina Ajvazija koja je ostala bez smještaja nakon što je danas izbio požar na stambenim objektima u ulici Vitomira Lukića, u sarajevskom naselju Stup, privremeno zbrinuta. 
04.03.2023. u 18:34
get url
text

VEZANI TEKST - Vatrogasci ugasili požar: U sarajevskom naselju Stup izgorio stambeni objekat, nije bilo povrijeđenih

- U sarajevskom naselju Stup danas je u poslijepodnevnim satima došlo do požara na stambenom objektu. Izgorio je stambeni objekat porodice Sabahudina Ajvazija. Tim povodom kontaktirao sam načelnika općine gospodina Nermina Muzura, a u vezi privremenog smještaja porodice. Kako me načelnik Muzur informisao u ovom momentu porodici je upravo obezbijeđen privremeni smještaj i pomoć u hrani, do iznalaženja trajnog rješenja - kazao je Sejdić. 

Oglasio se i načelnik Ilidže Nermin Muzur.

- U našem naselju Stup danas je u poslijepodnevnim satima došlo do požara na objektu kolektivnog smještaja. Pričinjena je velika materijalna šteta, ali hvala Bogu bez ljudskih žrtava. Nakon što su hrabri vatrogasci požar stavili pod kontrolu i isti ugasili, obišli smo naše komšije i dogovorili naredne korake. Porodice koje su ostale bez krova nad glavom i koje nemaju alternativni smještaj biće transportovane u naš prihvatni centar u naselju Osjek. Obezbjedit ćemo im smještaj, hranu i ostale potrebne stvari - napisao je Muzur na Facebooku. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.