open-navfaktor-logo
search
Poziva na razgovore sa građanima u RS-u
Mijatović: Dodik sprovodi šizofreniju, na međuentitetskim linijama policajci MUP-a RS-a sa dugim cijevima
Ovo je momenat kad moramo pokazati ko je ko, ali građanima u oba entiteta, a ne samo međunarodnoj zajednici, govori Mijatović.
Faktor
29.03.2024. u 21:52
get url
text
Vojin Mijatović
Vojin Mijatović
Dopremijer Federacije BiH Vojin Mijatović koji je i potpredsjednik SDP-a komentirajući trenutnu političku situaciju u našoj zemlji sa osvrtom na politiku u manjem bh. entitetu, naveo je kako su na međuentiteskim linijama policajci MUP-a RS sa dugim cijevima. 
- Dodik je krenuo da sprovodi svoju šizofreniju, nekoliko dana već na svim međuentiteskim linijama pripadnici MUP-a RS su sa dugim cijevima. U RS-u nisu ugroženi samo Bošnjaci već svi građani, upravo zato predlažem sljedeće:
Pozivam predsjednike "Trojke", Nermina Nikšića, Elmendina Konakovića, Edina Fortu, člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića, ministra odbrane BiH Zukana Heleza, kao i sve ostale ministre "Trojke" na svim nivoima da u narednim danima organizujemo niz skupova gdje ćemo razgovarati sa svim građanima RS-a. Ne samo sa povratnicima nego svim građanima i to u Prijedoru, Banjoj Luci, Gradišci, Doboju, Bijeljini, Zvorniku, Istočnom Sarajevu, Trebinju - napisao je na svom Facebook profilu Mijatović.
Dodao je kako nakon svih razgovora treba napraviti veliki skup u Banjoj Luci posvećen zajedništvu i miru.
- Da u RS dođemo bez pratnji i osiguranja među svoje građane. Da pokažemo ljudima da je jedina neuralgična tačka Dodik, a da smo mi ljudi koji nudimo mir i budućnost. Ovo je momenat kad moramo pokazati ko je ko, ali građanima u oba entiteta, a ne samo međunarodnoj zajednici. Uvjeren sam da bi ovakva akcija demontirala sve ove pokušaje urušavanja države, ukoliko se svedemo samo na odgovore Dodiku iz Sarajeva, bojim se da smo pogriješi sve - naveo je i dodao:
- Ja sam spreman odmah za ovakvu akciju, očekujem sve da se odazovu, u suprotnom prepustili smo pola države Dodiku, Bosna i Hercegovina se i brani i gradi u oba entiteta, ovaj put najvažnije je biti sa građanima u RS-u.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.