open-navfaktor-logo
search
Priča se...
Kome će koja fotelja: Ulazi li Bijedić u Vladu FBiH, Komšićev savjetnik se vraća starom resoru?
Ministarstvo za izbjegle i raseljene će pripasti SDA
26.12.2019. u 12:31
get url
text
Vlada FBiH
Vlada FBiH

Nakon što je formirano Vijeće ministara Bosne i Hercegovine, preostalo je još formiranje Vlade Federacije Bosne i Hercegovine, raspodjela ministarstava, međutim, sve je još na nivou spekulacija. Ipak, ono što je izvjesno jeste da bi premijer Federacije Bosne i Hercegovine trebalo da ostane Fadil Novalić (SDA). Također, i Jelka Milićević (HDZ) bi mogla ostati na poziciji Ministarstva finansija.

- Što se tiče novina, nije isključeno da Ministarstvo zdravstva u novom sazivu Vlade FBiH pripadne Demokratskoj fronti i na tu poziciju bi mogao doći Rusmir Mesihović, koji je po struci ljekar, a sada  je savjetnik Željka Komšića u Predsjedništvu Bosne i Hercegovine. Mesihović je i bivši ministar zdravstva. Također, nije neizvjesno i da jedno mjesto u Federalnoj vladi bude "rezervisano" i za Socijaldemokrate BiH Envera Bijedića. Priča se da bi to moglo biti Ministarstvo prostornog uređenja. Vidjet ćemo - kaže naš izvor.

Ono što je, možemo reći sigurno, jeste da će Ministarstvo za izbjegle i raseljene pripasti SDA, kao i Ministarstvo za boračka pitanja, te Ministarstvo obrazovanja i nauke.

Kada je riječ o SBB-u, postoje opcije da dobiju Ministarstvo energije i rudarstva, kao i turizma i okoliša.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.