open-navfaktor-logo
search
Praznik
Kako su Denis Bećirović, Milorad Dodik i Benjamina Karić čestitali Dan žena
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović uputio je čestitku svim ženama u Bosni i Hercegovini u povodu Međunarodnog dana žena. Prigodnom čestitanju pridružili su se, između ostalih, i predsjednik RS-a Milorad Dodik i gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić.
08.03.2024. u 12:41
get url
text

- Osmi mart je praznik koji je nastao kao rezultat borbe protiv diskriminacije i zalaganja za jednakopravnost žena, koje su stub svakog društva i porodice. Zbog zasluga i uloge koje imaju, žene trebaju uživati veće poštovanje i priznanje.

Borba za prava žena i njihov ravnopravan položaj u društva još traje. Stoga, naša obaveza je da se nastavimo zalagati za jednakopravnost žena u društvu.

Na Međunarodni dan žena prisjetimo se naše moralne dužnosti da odbranimo prava naših majki, supruga, kćerki, kolegica i prijateljica u svakodnevnom životu. Cijenimo i poštujmo njihov doprinos za naše bolje sutra i pokažimo zahvalnost.

Pripadnicama ženskog spola želim sreću, zdravlje, privatni i profesionalni uspjeh. Svim ženama u Bosni i Hercegovini čestitam 8. mart – Međunarodni dan žena – naveo je Bećirović, saopćio je njegov kabinet.

Čestitku za Osmi mart uputila je putem mreže X i gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić.

- Drage moje Sarajke, Bosanke i Hercegovke, od srca vam čestitam 8. mart, Međunarodni dan žena. Osjećam se privilegovanom što živim upravo ovdje, u Sarajevu, Bosni i Hercegovini. Bosanskohercegovačka žena, evropski orijentisana i sa poštivanjem autentičnih tradicijskih vrijednosti, snažno i nepokolebljivo doprinosi napretku naše zajednice. Bila je i ostala ponosna, lijepa i dostojanstvena, sposobna da pokazuje snagu i u poteškoćama i u boli. Sve mi zajedno jačamo naše Sarajevo i jedinu nam domovinu Bosnu i Hercegovinu! - napisala je Karić.

Gradonačelnica se, kako je navela, potrudila da "uljepša Dan žena našim vrijednim i dragim ženama koje svakodnevno čine naš život u gradu lakšim i boljim".

FOTO: N1

Predsjednik RS-a Milorad Dodik danas je u Banjoj Luci povodom Međunarodnog dana žena dijelio cvijeće, piše N1.

On je ranije uputio i čestitku povodom 8. marta i poručio da žene kao stub porodice, društva i institucija predstavljaju veliku snagu i potencijal za razvoj u svim sferama.

- Žene obavljaju brojne odgovorne, profesionalne funkcije, a zahvaljujući njihovim inicijativama pokrenuti su mnogi pozitivni procesi - navodi se u čestitki.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.