open-navfaktor-logo
search
Jedna od najvećih zelenih površina u KS: Otvoren Gradski park Jezero-Betanija
U prisustvu velikog broja građana uz bogat kulturno-zabavni program za sve generacije danas je otvoren Gradski park Jezero – Betanija.
14.10.2023. u 18:30
get url
text
Park Betanija
Park Betanija

Općina Centar Sarajevo i Javna ustanova Centar kulture i mladih za sve posjetitelje pripremili su mnoštvo zabavnih sadržaja.

Gradski park Jezero-Betanija zvanično je otvorio načelnik Općine Centar Srđan Mandić.

- Do sada su parkovi u općini Centar služili uglavnom za prolazak. Mi ih transformišemo u prostore za boravak ljudi. Trebamo mjesta gdje ćemo se moći družiti, biti zajedno, gdje će naša djeca imati kvalitetnu zabavu, da se odvoje od mobitela i društvenih mreža. Trebaju nam mjesta za odmor, za opuštanje, rekreaciju, meditaciju. Park Jezero na Betaniji je upravo tako dizajniran. Ne treba mjeriti projekte samo količinom betona i spratova, već i unaprijeđenim kvalitetom života ljudi. Siguran sam da će mnogi građani u parku Jezero-Betanija kvalitetno provoditi svoje slobodno vrijeme, a mi ćemo sa druge strane iu narednom periodu osmišljavati kako proširiti sadržaj na ovom prostoru, jer ovo je dragulj naše lokalne zajednice. Čuvajmo zajedno naše parkove - poručio je načelnik Mandić.

Za dobro raspoloženje mališana pobrinuli su se Kike Budalike, klovn, maskote uz likovne radionice Javne ustanove Centar kulture i mladih i hor Osnovne škole "Nafija Sarajlić".

Održan je animacijski fitness program za djecu i odrasle koji je vodila profesoricu Lejlu Šebić, a Loop Ensemble - figure & roller skating izvesli su plesnu tačku na rolama na novoizrađenoj namjenskoj stazi za rolanje. 

Party na rolama za sve generacije uz DJ Kazumi počeo je u 17 sati. 

Gradski park Jezero na Betaniji pokriva površinu od sedam hektara i predstavlja jednu od najljepših zelenih oaza u glavnom gradu Bosne i Hercegovine. Sam lokalitet parka nalazi se svega petnaestak minuta od centra grada, na padini ispod gradskog porodilišta. 

Sa realizacijom projekta uređenja parka stanovnici Sarajeva dobili su korištenje uređenog parka u kojem se mogu pustiti u zelenilu, upražnjavati fizičke aktivnosti, a najmlađi uživati ​​u igricama na dječjim igralištima, saopćeno je iz Općine Centar. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.