open-navfaktor-logo
search
Jačanje saradnje
Izetbegović se sastao sa ambasadorom Nizozemske u BiH, fokus na pristupanju EU
Na sastanku je razgovarano o aktuelnim društveno-političkim procesima u Bosni i Hercegovini, sa posebnim fokusom na proces pristupanja Evropskoj uniji.
Faktor
18.03.2024. u 15:24
get url
text
FOTO: Press SDA
Predsjednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović sastao se danas sa ambasadorom Kraljevine Nizozemske u Bosni i Hercegovini Henkom van den Doolom.
Na sastanku je razgovarano o aktuelnim društveno-političkim procesima u Bosni i Hercegovini, sa posebnim fokusom na proces pristupanja Evropskoj uniji i reforme koje institucije Bosne i Hercegovine moraju provesti u okviru tog procesa, naročito u oblasti vladavine prava.
Izetbegović je izrazio očekivanje da će Kraljevina Nizozemska podržati otvaranje pristupnih pregovora između Evropske unije i Bosne i Hercegovine, te da će Evropsko vijeće na narednoj sjednici dati zeleno svjetlo za novi iskorak naše zemlje na evropskom putu.
Na sastanku je također razgovarano o mogućnostima jačanja ekonomske saradnje na temelju dosadašnjih pozitivnih iskustava sa uspješnim investicijama iz Kraljevine Nizozemske u Bosni i Hercegovini.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.