open-navfaktor-logo
search
Odlučuju delegati
Izbori za predsjednika SDA u TK: Šekib Umihanić povećao broj kandidatura
Izbori unutar 13 općinskih i gradskih organizacija Stranke demokratske akcije (SDA) u Tuzlanskom kantonu (TK) ulaze u završnu fazu. Ostalo je da još lokalne organizacije u Banovićima, Živinicama, Lukavcu i Teočaku izaberu članove svojih upravljačkih tijela te da se odrede o kandidatu za novog predsjednika Kantonalnog odbora (KO) SDA TK.
30.01.2024. u 20:20
get url
text

VEZANI TEKST - Izbori u SDA TK: Umihanić i Čaušević o kandidaturama za predsjednika, Mandžić o odnosu sa živiničkim Hodžom

Podsjećamo, predsjednika KO SDA bira Skupština koju čini 100 delegata iz svih lokalnih organizacija. Kako sada stvari stoje, kandidati za novog predsjednika SDA u TK bit će Šekib Umihanić i Midhat Čaušević.

Čaušević nam je potvrdio da su ga za predsjednika do sada kandidirale tri stranačke organizacije Tuzla, Čelić i Kladanj.

S druge strane, Šekib Umihanić kaže da je dobio i kandidature iz Gradačca i Sapne, uz ranije osiguranu podršku općinskih i gradskih odbora iz Gračanice, Kalesije, Doboj Istoka i Srebrenika.

- Pored pomenutih kandidatura, očekujem da će se za mene opredijeliti i stranačke organizacije iz Živinica, Banovića i Lukavca, koje će sutra održati izborne skupštine. Iako imam veći broj kandidatura, konačna odluka je na delegatima koji će na izbornoj skupštini Kantonalnog odbora birati između mene i kolege Midhata Čauševića - kaže Umihanić za Faktor.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.