open-navfaktor-logo
search
Ceremonija
Institut "Yunus Emre": Polaznicima Ljetne škole za djecu u Kiseljaku dodijeljeni certifikati i nagrade
U Kiseljaku je danas održana svečana ceremonija dodjele certifikata i nagrada polaznicima po završetku Ljetne škole za djecu, održane u organizaciji Instituta "Yunus Emre" u saradnji s turskim gradom Konyjom i Medžlisom Islamske zajednice Kiseljak.
07.09.2023. u 14:11
get url
text

Stotinjak mališana učestvovalo je u Ljetnoj školi za djecu u Kiseljaku i Kreševu koja se organizira treću godinu zaredom. Nakon uspješno završene još jedne Ljetne škole polaznicima su danas u sali Vakufsko-administrativnog centra Kiseljak uručene diplome i prigodne nagrade.

Ceremoniji dodjele certifikata i nagrada su prisustvovali i roditelji djece, kao i predstavnici Instituta "Yunus Emre", Grada Konya i Medžlisa Islamske zajednice Kiseljak.

Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Kiseljak Kenan ef. Bajrić istakao je da već treću godinu zajedno sa gradom Konya i Institutom "Yunus Emre" organizuju Ljetnu školu za djecu.

- Ove godine je 103 djece upisalo Ljetnu školu, a 84 je završilo program. Uradili su test i danas primaju diplome i nagrade koje su obezbijedili Grad Konya i Institut 'Yunus Emre' na čemu im se srdačno zahvaljujem. Roditelji i djeca su prezadovoljni ovim što smo uradili tokom ovih mjesec dana - kazao je ef. Bajrić.

FOTO: AA

Plan Ljetne škole se sastojao od časova kiraeta (Kur'an i sufara), učenje iz ilmihala, strani jezici, sport, crtanje i izleti.

Koordinator turskog grada Konya za Balkan Erdogan Nukte izrazio je zadovoljstvo što već treću godinu učestvuju u organizaciji Ljetne škole za djecu u Bosni i Hercegovini.

- Baš kao što to radimo u Konyi i ovdje djeca imaju priliku da tokom Ljetne škole uče o vjeri, vrijednostima, te učestvuju u sportskim i umjetničkim aktivnostima. Nastavili smo održavati programe za djecu Kiseljaka, Kreševa, Zenice i Travnika. Ove godine je u aktivnostima ovih ljetnih škola učestvovalo ukupno oko tristo polaznika - kazao je Nukte.

Naglasio je kako vjeruje da su aktivnosti u sklopu Ljetne škole sigurno korisne i zanimljive za mališane.

FOTO: AA

Jedna od polaznica Melika Mujić istakla je da je veoma zadovoljna Ljetnom školom i svime što je naučila.

- Bilo je jako lijepo, upoznala sam nove prijatelje, išli smo na izlete, u prirodu, posjetili smo Sarajevo, Travnik i još neke gradove. Učili smo Kur'an, fikh, kirajet, imali smo historiju islama i Bosne i Hercegovine, učili smo i strane jezike, poput engleskog - rekla je Mujić.

Dženan Dedić je također pohađao Ljetnu školu zajedno sa drugarima.

- Učili smo svaki dan Kur'an, a oni malo mlađi su učili sufaru. Išli smo svake sedmice na izlete, na bazen i igrališta. Srijedom je bio sport i bilo je baš zanimljivo - kazao je Dedić.

Ljetna škola za djecu trajala je od 8. jula do 8. avgusta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.