open-navfaktor-logo
search
Najluđa noć
Hladno pivo i Gustafi uvest će Mostarce u 2020.
Spektakl kreće već od podneva s Dječijom novom godinom
30.12.2019. u 13:49
get url
text
Mostar doček Nove godine
Mostar doček Nove godine

Mostarce će na javnom dočeku za Novu godinu zabavljati popularne zvijezde, Hladno pivo i Gustafi. Organizatori su na današnjoj konferenciji za medije najavili pravi spektakl, a putem video poruka obratile su se zvijezde noći te pozvali Mostarce i goste da zajedno doećakaju najluđu noć.  

Prema riječima Radmile Komadine, glavne savjetnice gradonačelenika Grada Mostara, organizator se potrudio doček Nove godine na otvorenom bude znatno bogatiji i s većim brojem učesnika.

-Želja nam je da Nova godina bude u atmosferi da na trenutak zaboravimo sve brige, nedaće i probleme te da se prepustimo lijepim emocijama, osjećaju ljubavi i prijateljstva- kazala je Komadina.

Doček Nove godine dobrim dijelom finansira Grad Mostar, a značajan je i odaziv sponzora. Mili Tiro iz Pavarotti centra, koji je zadužen za produkciju dočeka, kazao je da se za zvuk i rasvjetu brine vrhunski profesionalni tim te da ohrabruju informacije da vjetra slabi i da se očekuje lijepo vrijeme.

- Spektakl kreće već od podneva s Dječijom novom godinom. Negdje oko 20 sati kreće nastup mostarske grupe Twist. Nakon njih slijede rasplesani istarski Gustafi, izvrstan bend za ovako nešto, koji prvi put dolazi u Mostar.  Hladno pivo neću posebno ni predstavljati, urbani, angažovani rok.

Sami po sebi, svoji hitovima privlače mnogo ljudi i s njima ćemo ući u 2020. godinu- istaknuo je Tiro.

Ljudevit Marić, portparol MUP-a HNK, kazao je kako je Policijska uprava Mostar napravila sigurnosnu prosudbu na osnovu kojeg je sačinila plan osiguranja manifestacije.

-Cilj plana je da doček prođe bez incidenata, odnosno narušavanja javnog reda i mira te vršenja kaznenih djela. Saobraćajna policija će po cijelom gradu kontrolisati grupe, vozače i pojedince koji su skloni vršenju krivičnih dijela- izjavio je Marić te naglasio da će policija osiguravati „po dubini“, da neće biti vidljivi oko pozornice gdje će svoj posao raditi zaštitari.

Dodao je da se policija neće libiti represivnim mjera prema svima onima koji budu građane dovodili u neki vid opasnosti.  Repriza dočeka Nove godine planirana je u legendarnu Crvenu jabuku i Mostar Big Band.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.