open-navfaktor-logo
search
Licemjerje i neznanje
Hadžikadić: Sastanak u Konjicu - vrijeđanje inteligencije građana
U Konjicu je danas održan sastanak koji je obilježio dolazak Dodika helikopterom, teške riječi izgovorene među koalicionim partnerima, nepostizanje dogovora, Dodikove destruktivne izjave za javnost s jedne i izjave lidera "Trojke" uvredljive po našu inteligenciju s druge strane.
30.06.2023. u 20:06
get url
text

Saopćio je ovo na Facebooku Mirsad Hadžikadić, predsjednik Platforme za progres, napisavši kako je "danas još jedan dan kada imamo istinski razlog za brigu za budućnost ove države. Još jedan dan kada shvatamo da ne postoji bosanskohercegovačka politika sposobna da odbrani državne interese".

- Izjave lidera stranaka "Trojke" kao što su hvalospjevi da su bili spremni da "prelaze mostove koje niko drugi nije htio", da se političari iz RS- mogu sakriti samo na malom prostoru ovog entiteta (49 posto države), da je ova situacija samo pokazatelj da nam treba međunarodna zajednica, da su mislili da je Dodik na većem stepenu svijesti ili kako će sada voditi pravne bitke protiv svojih partnera dok koalicija na državnom nivou nastavlja da egzistira, pokazuju u kakvom teškom trenutku se nalazimo. Ne samo zbog od ranije dobro poznatih Dodikovih i Čovićevih politika, već i zbog apsolutnog nedostatka vizije, državničkog ponašanja i brige za državu lidera tzv. "probosanskih" stranaka - napisao je Hadžikadić. 

Dodao je da su "Svjesno ušli u koaliciju s Dodikom, pravili ustupke po uzoru na njihove prethodnike iz SDA i sada kada je Dodik uradio ono što je uvijek otvoreno i zagovarao, oni pozivaju međunarodnu zajednicu da riješi problem do kojeg su sami doveli svojom inertnošću i nebrigom".

- Oličenje licemjerja i neznanja. Mi nećemo međunarodnu zajednicu vratiti kao istinskog saveznika dok sami ne budemo imali državničku politiku protkanu principima i vrijednostima preko kojih nećemo prelaziti. Nama trebaju hrabri državnici kojima je interes Bosna i Hercegovina. Ne treba nam ideološki neprirodna koalicija kojoj je interes vlastita fotelja. Dok građani ne budu imali hrabrosti dati priliku novim snagama i drugačijim vizijama, sigurno nam neće biti bolje - poručio je Hadžikadić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.