open-navfaktor-logo
search
Načelnik Novog Grada
Efendić o Dobrinji zarasloj u travu i zmiji: Posljedice ove Vlade KS trpimo svi
Semir Efendić, načelnik sarajevske općine Novi Grad i v.d. predsjednika Stranke za Bosnu i Hercegovinu, komentarisao je na Facebooku napise medija kako je naselje Dobrinja obraslo travom te da su građani uočili i zmiju i istakao kako je za košenje trave i održavanje zelenih površina zaduženo kantonalno preduzeće Park.
19.06.2021. u 22:27
get url
text

- Samo da se zna, iako je to bezbroj puta ponovljeno da je za košenje trave i održavanje zelenih površina zaduženo kantonalno preduzeće Park. Kanton već odavno ne funkcioniše skoro ni u jednoj oblasti života ili funkcioniše jedva. Od javnog prijevoza, primarne zdravstvene zaštite, javne higijene, obrazovanja, sigurnosti... teško je utvrditi u kojoj oblasti je stanje gore – naveo je Efendić.

Napisao je kako Kantonom trenutno upravlja vlada neke trojke koja je u početku bila šestorka i obećavala kule i gradove.

- Ista ta trojka i njihovi vijećnici na zadnjoj sjednici Općinskog vijeća Novi Grad oborila je izvještaj J.P. Lokoma koji kao preduzeće svoj posao radi odgovorno i adekvatno. Tako je srušen i uništen čitav sistem Kantona Sarajevo kada su neodgovorni zastupnici iz Skupštine počeli da se petljaju u sve procese unutar preduzeća umjesto da se bave donošenjem zakona, a stranke koje su ih tamo poslale o tome nisu vodile računa. Sva pamet je u tome da svi rade svoj posao, ali ogroman problem je kada oni koji su odgovorni i koji se na sve načine bore da budu na odgovornim pozicijama uopće ne znaju šta im je posao. Posljedice toga nažalost trpimo svi – zaključio je Efendić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.