open-navfaktor-logo
search
Vlasti nisu upoznate
Dodik "privatno" u Crnoj Gori, hoće li prije sastanka u Mostaru otići do Podgorice?
Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović i premijer Milojko Spajić nemaju zvanične informacije o posjeti Crnoj Gori predsjednika bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska, Milorada Dodika, niti je od njih zvanično traženo da se sa njim sastanu.
27.02.2024. u 08:54
get url
text

To je za Vijesti.me potvrđeno iz Kancelarije za odnose s javnošću predsjednika i nezvanično iz kabineta premijera.

 - Nemamo zvanične informacije o posjeti gospodina Dodika, niti je zvanično tražen sastanak sa predsjednikom Crne Gore - odgovoreno je za ovaj portal iz Kancelarije za odnose s javnošću predsjednika.

Iz kabineta premijera nezvanično je saopćeno da su za Dodikovu posjetu saznali iz medija, te da nikakvi susreti nisu planirani.

Sa Dodikom će se danas susresti predsjednik Skupštine i lider Nove srpske demokratije (NSD) Andrija Mandić. To je jučer i zvanično saopćeno medijima iz Dodikovog kabineta, navodeći da će on danas boraviti u radnoj posjeti Crnoj Gori i da će se u 12 i 30 u Skupštini sastati sa Mandićem.

Iz Skupštine Crne Gore jučer nisu odgovorili na pitanja ovog portala da li je Mandić pozvao Dodika da dođe u posjetu Crnoj Gori, da li će biti dočekan uz državničke počasti, kao ni koje će biti teme razgovora.

Dodik je u nedjelju večer na društvenoj mreži najavio da će danas doputovati u Crnu Goru.

- Republika Srpska se pokazuje kao važan sagovornik kako u regiji, tako i u sve više država bitnih na globalnom nivou. To pokazuju i uspješni razgovori koje sam imao s predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom u Kazanju i predsjednikom Bjelorusije Aleksandrom Lukašenkom u Minsku. U narednim danima nastavljamo s ovakvom praksom i putujem u Crnu Goru, a krajem sedmice bit ću u Antaliji, na poziv prijatelja iz Turske - napisao je Dodik na svom Instagram profilu, prenose Vijesti.me.

Dodik bi danas, također, trebao prisustvovati sastanku koalicionih partnera na državnom nivou u Mostaru. 

Početak ovog sastanka planiran je u 15 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.