open-navfaktor-logo
search
Rado prihvatio izazov
Damir Filipović izabran za v. d. direktora komunalnog preduzeća, upravljat će parkinzima u Starom Gradu u Sarajevu
Autor: Faktor
12.04.2024. u 11:08
get url
text
Damir Filipović (SDP) imenovan je za v. d. direktora Javnog komunalnog preduzeća koje je  krajem marta osnovala Općina Stari Grad.
Cilj je da ovo preduzeće preuzme upravljanje parkinzima u Starom Gradu. Posebnim setom odluka, u naredna tri mjeseca bit će uređena oblast javnih površina, parkirališta i reklama.
- Želim ovim putem izraziti iskrenu zahvalnost svima koji su me podržali tokom mog imenovanja za v. d. direktora JKP OSG d.o.o. Sarajevo i time mi ukazali povjerenje. Vaša podrška iz Općinskog vijeća Stari Grad Sarajevo je ključna u ovom procesu kako u prethodnom periodu tako i u budućem. Ipak ste vi oni koji su smogli snage te donijeli odluke koje će omogućiti da novo javno preduzeće raspolaže i uspravlja parkinzima na području općine - napisao je Filipović na svom Facebook profilu.
Navodi kako je njegova odluka da preuzme ovu ulogu uslijedila nakon što je prethodni direktor odstupio s funkcije.
- Namjera da vratimo segment upravljanja javnim površinama / parkinzima unutar granica zakona bila je od presudne važnosti. Borba protiv korupcije i kriminala nema alternativu. Svjestan sam odgovornosti koju preuzimam, napuštajući miran posao u jednom javnom preduzeću, ali za mene, ovo je izazov koji rado prihvatam - poručuje Filipović.
On je ranije bio ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo, a bio je i zastupnik u Skupštini KS 2022. godine.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.