open-navfaktor-logo
search
Susreti u Mostaru
Čović razgovarao s Nikšićem, Dodik navodno zakasnio: Kada će se sastati vladajuća koalicija
Autor: Bljesak/Faktor
15.04.2024. u 20:17
get url
text
Nermin Nikšić u Mostaru
Nermin Nikšić u Mostaru
FOTO: Bljesak.info
Niz bilaterlanih sastanaka bit će održan ovih dana u Mostaru, na marginama Sajma privrede u Mostaru.
Neki sastanci su već održani u sjedištu HNS-a, gdje je domaćin Dragan Čović, predsjednik HDZ-a.
Na sastanku je prvo bio Miroslav Lajčak, specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine te druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana, a nakon njega je stigao i premijer Federacije BiH i predsjednik SDP-a Nermin Nikšić, dobro raspoložen, javio je Bljesak.
Iako se očekivalo da će im se pridružiti i treći partner u vlasti, SNSD-ov Milorad Dodik, on se navodno zadržao na sastanku s Lajčakom.
Nakon sastanka Čović i Nikšić nisu davali izjave. 
Čović je ranije danas kazao da još nije dobio poziv za sastanak kojeg navodno stranke "Trojke" (SDP, NS i NiP) sazivaju iduće sedmice, ali je najavio brojne bilateralne sastanke ove sedmice, na marginama Sajma privrede koji se sutra otvara u Mostaru.
- Niko me nije zvao na sastanak i ja predlažem, dok smo svi predstavnici ovdje, da dogovorimo nešto tako. Da u ovoj sedmici sjednemo, vidjet ćemo na kojem nivou. Treba nam funkcionalna parlamentarna aktivnost i moramo osigurati da Vijeće ministara radi. Šta smo bez toga dobili od Evropske unije, otvorena vrata koja sami zatvaramo - rekao je Čović.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.