open-navfaktor-logo
search
Centralni program 26. juna
Bošnjaci Nevesinja obilježavaju 30. godišnjicu zločina nad nedužnim civilnim stanovništvom
Nizom prigodnih programa u mjesecu junu Bošnjaci Nevesinja obilježavaju 30. godišnjicu zločina nad nedužnim civilnim stanovništvom.
22.06.2022. u 14:09
get url
text

Programi su počeli u nedjelju 19. juna posjetom spomen obilježju u naselju Čanje, a ispraćaj učesnika Marša mira sa centralnih mostarskih Šehitluka bit će organiziran 25. juna.

- Njihov dolazak u selo Sopilja planiran je istog dana u večernjim satima, gdje će s početkom u 19 sati prisustvovati historijskom času, a nakon akšam namaza i poklanjanju hatma dove pred duše svih šehida. Centralni program, s početkom u 11.30 sati, bit će održan u nedjelju 26. juna kod memorijalnog spomen obilježja u Kljunima. Programu će, uz porodice ubijenih žrtava i nestalih osoba, prisustvovati i brojne delegacije iz javnog i političkog života u Bosni i Hercegovini. Na području opštine Nevesinje ubijeno je 305 osoba bošnjačke i 14 hrvatske nacionalnosti. Za posmrtnim ostacima njih 120 još uvijek se traga - kazao je Šerif Kujan, predsjednik Organizacionog odbor za obilježavanje 30. godišnjice zločina nad Bošnjacima Nevesinja. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.