open-navfaktor-logo
search
Skandalozno
Bivši bh. diplomata Slobodan Šoja u ulozi posmatrača na nelegalnom referendumu u Ukrajini
Slobodan Šoja, nekadašnji ambasador Bosne i Hercegovine u Egiptu i Francuskoj bio je jedan od stranih posmatrača na nelegalnom referendumu koji su ruske okupacione snage sprovele u Ukrajini.
27.09.2022. u 22:00
get url
text
Slobodan Šoja
Slobodan Šoja

Na spisku koji je objavio Povjerenik Vrhovne Rade za ljudska prava Dmitro Lubinec na stranici "Instituta javnih informacija" nalaze se imena međunarodnih promatrača.

Uime naše zemlje navedena su imena Oleg Soldat i Slobodan Šoja za kojeg piše da je "dobro poznati" historičar, a koji je kao posmatrač da izjavu jednom od tamošnjih medija i potpisan je kao posmatrač Bosne i Hercegovine.

VEZANI TEKST - Skandalozno: "Nezavisni posmatrač" iz RS-a nadgledao referendum u okupiranim područjima Ukrajine

Šoja se na ovaj način stavio na agresorsku stranu, a u svojim ranijim izjavama u medijima je govorio kao vanjskopolitički analitičar. 

Treba istaći i to da je Milorad Dodik (SNSD), član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, nakon sastanka sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom najavio da postoji mogućnost da neko iz RS-a bude posmatrač na referendumu. Dodik je jedan od rijetkih političara koji podržava Putina i održavanje navedenog referenduma.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.