open-navfaktor-logo
search
Press konferencija
Bećirović odgovorio hoće li pomilovati Fadila Novalića: Još nema ništa, ali ako dođe...
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović, na današnjoj press konferenciji komentirao je zahtjev za pomilovanje koje je odbrana bivšeg premijera FBiH Fadila Novalića uputila Predsjedništvu BiH. 
06.03.2024. u 17:01
get url
text

Bećirović nije direktno odgovorio na postavljeno pitanje novinara, ali se njegov stav mogao pročitati iz onog što je kazao. 

- Vaše je slobodno pravo da postavite ovo pitanje, ali ja moram kazati da do ovog momenta ništa nije došlo u Predsjedništvo BiH. Smatram da bi svi zvaničnici Bosne i Hercegovine uvijek trebali da prouče materijal, pa onda da iznesu svoj stav o određenom pitanju - kazao je Bećirović, te dodao: 

- Međutim, da ne ostane nikakva nedoumica - vjerovatno u ovoj zemlji ne postoji čovjek koji tako snažno zastupa poštivanja principa ustavnosti i zakonitosti kao što to ja radim. Na svakom mjestu, kako u zemlji tako i u inostranstvu, moramo poštovati Bosnu i Hercegovinu, pravosuđe Bosne i Hercegovine. Ako takav prijedlog dođe u Predsjedništvo ja nemam nikakvu dilemu kako ću glasati. Moramo uvažavati, dakle, Bosnu i Hercegovinu, njen pravosudni sistem, a nikako biti pod utjecajem bilo kojih političkih partija - kazao je Bećirović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.