open-navfaktor-logo
search
Tematska sjednica
Afera trese RS: Vlada u roku od 48 sati traži provjeru kisika u UKC-u RS-a
Vlada Republike Srpske održala je danas u Banjoj Luci tematsku sjednicu na kojoj je razmatrana informacija o nabavci i korištenju kisika u UKC-u RS-a i bolnicama u ovom entitetu.
27.09.2021. u 17:15
get url
text

VEZANI TEKST - Stanivuković ponovo predao prijave iz afere "Kisik": Neka me uhapse ako je ijedna riječ netačna

Premijer Radovan Višković jučer je najavljivao i moguće krivične prijave za "širenje panike", a nakon što je u RS-u otvorena afera oko navodnog uvoza industrijskog, umjesto medicinskog kisika preko firme TGT Tehnogas Laktaši.

Nakon današnje tematske sjednice Vlade RS-a saopćeno je da je zaduženo Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite da u saradnji sa Upravom za inspekcijske poslove i UKC RS u roku od 48 sati od donošenja ovog zaključka, "obezbijedi uslugu laboratorije ovlaštene za ispitivanje kontrole kvaliteta kisika, a u svrhu pribavljanja nezavisne potvrde kvaliteta medicinskog kisika koji se koristi u ovoj ustanovi".

- Zadužuju se ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite i Univerzitetski-klinički centar RS da o izvršenoj kontroli kvaliteta obavijeste Vladu. Ovaj zaključak stupa na snagu danom donošenja - saopćeno je iz Vlade Republike Srpske. 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.