open-navfaktor-logo
search
Ispred zgrade suda
Advokat Damir Koldžo ometao rad i fizički nasrnuo na fotoreportera Faktora nakon ročišta u slučaju Gadžun
Nakon održanog ročišta u predmetu koji se vodi u slučaju smrti djevojčice Džene Gadžun, ispred Kantonalnog suda u Sarajevu advokat Damir Koldžo pokušao je napraviti incident odgurnuvši tijelom fotoreportera Faktora, te ga je pokušavao i spriječiti u obavljanju njegovog posla. 
07.03.2024. u 15:31
get url
text

VEZANI TEKST - Ugrožavaju li mediji ljekare optužene za smrt Džene Gadžun?

Naime, nakon završetka današnjeg ročišta optužene u ovom predmetu Jasmina Halimić i Nina Jovanović izašle su sa svojim advokatima, ovaj put na glavni ulaz Kantonalnog suda, međutim maskirane. Ranije se dešavalo da optuženi koriste službeni ulaz kako bi izbjegli medije, što nije uobičajena praksa. 

Halimić je izašla sa kapom na glavi, dok je Jovanović oko svoje glave zamotala maramu, pokušavajući se tako sakriti od novinara i snimatelja.

Naš fotoreporter Ajdin Cocalić fotografisao ih je ispred zgrade Suda, što je dozvoljeno. Međutim, advokat Koldžo ga je pokušavao spriječiti.

VEZANI TEKST - Anestetičarka: Džena Gadžun nije bila priključena na EKG aparat, nije mi poznato je li izvagana

Advokat Nine Jovanović Damir Koldžo povikao mu je prvo kako "krši zakon", ali tu nije stao. Vidjevši da se naš fotoreporter ne obazire na neutemeljene optužbe, Koldžo je fizički nastojao zakloniti objektiv kamere, ali i u jednom momentu svojim tijelom gurnuo fotoreportera.

Incidentu su svjedočili i dvoje policajca MUP-a KS koji su se nalazili nedaleko od mjesta događaja.

Faktor će i dalje pratiti suđenje osumnjičenima za smrt Džene Gadžun i neće podleći pritiscima i zastrašivanjima u režiji između ostalih i pojedinih advokata.

{$galerijaFotografija}

0J4A4280.JPG
1 od 11
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.