open-navfaktor-logo
search
Istekao mu ugovor
Zeljković ne zna ostaje li Milošević selektor: Ko god bio, stav je...
AUTOR: Autor: Faktor
04.04.2024. u 20:26
get url
text
Vico Zeljković i Savo Milošević
Vico Zeljković i Savo Milošević
Vico Zeljković, predsjednik Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, u emisiji N1 intervju na televiziji N1 kazao je da je Savi Miloševiću, selektoru Zmajeva, istekao ugovor, te da će s njim biti obavljen razgovor oko eventualnog nastavka saradnje.
Zeljković je kazao da je završeni kvalifikacioni ciklus neuspješan s obzirom na to da nije ostvaren plasman na EURO, ali da BiH ni ranije nikada nije igrala na smotri najboljih timova Evrope.
- Ono što je činjenica je da na kraju nismo uspjeli da ostvarimo rezultat i ono što smo postavili za cilj, a cilj je bio da se plasiramo na EURO. S te strane, učinjen je sportski neuspjeh.  Činjenica je da je većinski dio utakmice s Ukrajinom izgledao dobro, išao je dobrim smjerom i rezultatski, ali na kraju nismo izdržali. S te strane, možemo ocijeniti kvalifikacije kao neuspješne. Činjenica je, nije alibi, da se nikada ranije nismo plasirali na Evropsko prvenstvo, a to nije uspjela niti zlatna generacija koja je bila u Brazilu - rekao je Zeljković.
Na pitanje šta i kako dalje, Zeljković je kazao da će u budućnosti selektor dobiti mandat na duži period.
- To je sve iza nas. Moramo vidjeti šta i kako dalje. Analizirali smo određene stvari. Došli smo do zaključka da je sportsku javnost i navijače iritiralo često mijenjanje selektora. Mi smo to radili, naravno, iz dobrih namjera. Te promjene nisu dovele do tog rezultata i uspjeha. Naš stav za budućnost, kada se opredijelimo za selektora, jest da će to biti dugogodišnji ugovor, za dva-tri ciklusa.
Savi Miloševiću je poslije baraža završen selektorski mandat.
- Činjenica je da je selektoru Miloševiću istekao ugovor. Mi ćemo u narednim danima s njim imati sastanak i razgovarati na ovu temu svega što se desilo, a onda kako vidi budućnost reprezentacije, pogotovo u godini kada nas očekuje osam top utakmica. Razgovarat ćemo da vidimo i njegove ciljeve. Reći ćemo s naše strane kako vidimo razvoj reprezentacije - zaključio je predsjednik FSBiH naglasivši da pored rezultatskih neuspjeha nije sve tako crno i da možemo biti optimistični "jer se u reprezentaciji pojavila grupa mladih igrača koji su sazreli".
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.