open-navfaktor-logo
search
Nakon žalbe
Juventusu privremeno vraćeno 15 bodova, Stara dama sada treća na tabeli Serie A
Juventusu je nakon žalbe Federalnom sudu vraćeno oduzetih 15 bodova te se Stara dama sada popela na treće mjesto Serie A s 59 bodova.
20.04.2023. u 19:12
get url
text

Međutim, odluka i dalje nije konačna jer će biti održano novo suđenje. Tako još uvijek nije poznato hoće li Juventus trajno zadržati te bodove ili će im u idućih mjesec dana opet biti oduzeti. Postoji i mogućnost da se suđenje oduži i nakon kraja ove sezone pa bi eventualna kazna vrijedila tek iduće sezone.

VEZANI TEKST - Juventusu oduzeto 15 bodova!

Proces protiv Juventusa otvoren je zbog navodnih financijskih malverzacija u klubu. Sam proces bio je i razlog odstupanja rukovodeće garniture kluba. Juventus se teretilo za korištenje lažnog kapitala u finansijskim knjigama te plaćanje igrača ispod stola tokom pandemije COVID-19.

Sud je također uvažio žalbe bivšeg dopredsjednika kluba Pavela Nedveda i pet članova Juventusovog Upravnog odbora, ali ne i bivšeg predsjednika Andree Agnellija te bivših direktora Fabija Paraticija, Maurizija Arrivabenea i Federica Cherubina.

U istragu je bilo uključeno još osam klubova, ali oni su oslobođeni.

Juventusu će uskoro i zvanično biti upisani bodovi na tabeli te će se popeti na treće mjesto s 59 bodova, dva manje od drugoplasiranog Lazija i tri više od dosad trećeplasirane Rome.

Uz Romu, Juventus je preskočio i Milan, Inter te Atalantu, a iz pozicija koje vode u Ligu prvaka tako je, barem privremeno, ispao Milan.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.