open-navfaktor-logo
search
Huskići kod Lukavca
Novi slučajevi nasilja: Pijan tukao suprugu i izrezao se po rukama, žena i djeca smješteni u sigurnu kuću
Još jeda slučaj porodičnog nasilja zabilježen je u Bosni i Hercegovini, tačnije u lukavačkom mjestu Huskići.
18.08.2023. u 12:42
get url
text

Policiji je jučer, dva sata nakon mještani prijavili da iz jednog od stanova dopiru svađa i galama.

Dolaskom na mjesto događaja policija je zatekla pijanog M. Č. (1991), koji je imao višestruke posjekotine na rukama, njegovu nevjenčanu suprugu S. M. (1992), koja je također imala vidljive povrede, kao i njihovu maloljetnu djecu.

- S obzirom na to da se M.Č. oglušio na naredbe ovlaštenih službenih lica, oduzeta mu je sloboda, nakon čega je prevezen u Službu hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Lukavac, gdje mu je ukazana medicinska pomoć, te je sproveden u prostorije PU Lukavac gdje će biti zadržan do odluke postupajućeg tužioca. S.M. je također u SHMP DZ Lukavac ukazana medicinska pomoć, te su konstatovane povrede u predjelu lica, leđa i glave - naveli su iz Uprave policije MUP-a TK.

Dodaju da je o svemu upoznat dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, te da sve dalje mjere i radnje u cilju dokumentovanja krivičnog djela nasilje u porodici, prema nalogu tužioca preduzimaju istražitelji Odjela krim-policije PU Lukavac.

- Nakon prikupljenih potrebnih dokaza, Tužilaštvu će biti dostavljen Izvješaj. Isto tako, radi poduzimanja mjera i radnji iz svoje nadležnosti, o događaju je upoznat i Centar za socijalni rad Lukavac, te je Općinskom sudu u Lukavcu podnesen i zahtjev za izricanje zaštitnih mjera, a oštećena S. M. je skupa sa svojom maloljetnom djecom izmještena iz zajedničkog domaćinstva te smještena na sigurno - naveli su iz policije.

Inače, na osnovu izvještaja operativnih centara kantonalnih ministarstava unutrašnjih poslova i Federalne uprave policije, tokom posljednja 24 sata na području entiteta Federacija BiH registrovano je šest slučajeva nasilja u porodici.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.