open-navfaktor-logo
search
Niz zaključaka
Vlada FBiH o pucnjavi u Lukavcu: Preduzet ćemo sve neophodne mjere na prevenciji ovakvih i sličnih događaja
Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je na današnjoj sjednici razmatrala usmenu informaciju Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova o stravičnom događaju koji se jutros desio u osnovnoj školi u Lukavcu.
14.06.2023. u 17:15
get url
text

VEZANI TEKST - Drama u Lukavcu: Učenik upucao nastavnika, u teškom je stanju!

Povodom stravičnog djela pokušaja ubistva u osnovnoj školi Lukavac Vlada Federacije BiH izražava žaljenje i nastavniku Nedimu Osmanoviću želi brz oporavak, a nakon prikupljanja dostupnih informacija putem Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova zaključila je:

- Vlada će poduzeti sve neophodne mjere na prevenciji ovakvih i sličnih događaja koji u obrazovnim ustanovama ugrožavaju sigurnost djece, omladine, nastavnog ili drugog osoblja.

- Vlada će preko resornih ministarstva aktivno raditi na planiranju i poduzimanju mjera prevencije, jačanja saradnje između obrazovnih institucija, centara za socijalni rad i policije, ativiranju uloge psihologa pedagoga i socijalnih radnika, te raditi na edukaciji nastavnog osoblja na primjećivanju i prepoznavanju riziko faktora.

- Kada je u pitanju konkretno djelo počinjeno od mlađeg maloljetnika, Vlada će preko resornog ministarstva staviti na raspolaganje sve kapacitete za otkrivanje motiva koji su doveli do ovakvog djela.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.