open-navfaktor-logo
search
Madrid
Nakon optužbi na račun supruge: Španski premijer Sanchez razmišlja o ostavci
Begona Gomez se tereti da je zloupotrijebila svoj utjecaj u poslovnom svijetu i bila umiješana u koruptivne radnje
AUTOR: Anadolija
25.04.2024. u 08:27
get url
text
Pedro Sancez i Begona Gomez
Pedro Sancez i Begona Gomez
Premijer Španije Pedro Sanchez najavio je da je na neko vrijeme otkazao svu svoju javnu političku agendu kako bi razmislio hoće li ostati na funkciji nakon optužbi o njegovoj supruzi Begoni Gomez da je utjecala na poslovni svijet i da je umiješana u korupciju.
Sanchez je najavio da će razmotriti opciju ostavke nakon što je sud u Madridu pokrenuo istragu po tužbi koju je protiv njegove supruge podnio desničarski sindikat "Čiste ruke".
Gomez se tereti da je zloupotrijebila svoj utjecaj u poslovnom svijetu i bila umiješana u koruptivne radnje.
Sanchez je tim povodom objavio duži tekst na društvenoj mreži X i optužio opozicionu desnicu za klevetu i neprihvatanje izbornog poraza.
- Hitno moram da odgovorim na pitanje da li da nastavim na čelu vlade ili da se odreknem ove visoke časti? Da li se isplati - naveo je Sanchez i dodao je da je na neko vrijeme otkazao sve javne sastanke i da mora razmisliti o ovim pitanjima.
Najavio je da će odluku saopćiti na konferenciji za novinare 29. aprila, a španski mediji su takav potez nazvali iznenađenjem.
Naglasio je da ima političku odgovornost, dužnost javnog servisa, da nikada ne bježi od dužnosti i odgovornosti, da voli svoju zemlju i da želi da ide naprijed.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.