open-navfaktor-logo
search
Strateški plan
Nutricionistica otkriva pet navika za uspješno skidanje kilograma bez vježbanja
Autor: Faktor/Index.hr
27.03.2024. u 09:21
get url
text
Mršanje nije lako, a čini se da je nemoguće bez vježbanja. Prvo što nam padne na pamet kada pomislimo na mršnje, su teretana i dijeta. Ipak, nema svako vremena za uvođenje teretane ili neke druge vrste tjelovježbe u svoj svakodnevni život.
Međutim, stručnjaci tvrde da gubitak kilograma ne ovisi samo o količini tjelovježbe već i o prehrani i načinu života. Nutricionistica Chhavi Rohilla podijelila je uvide o tome kako možemo strateški izgubiti težinu bez vježbanja.
1. Napravite dijetu s kalorijskim deficitom
Temeljni princip mršanja je unos manje kalorija nego što ih potrošimo. Možemo izračunati svoje dnevne potrebe za kalorijama, a zatim izraditi plan prehrane s kalorijskim deficitom, objašnjava nutricionistica za HerZindagi. Također, možemo se obratiti dijetetičaru za prijedloge.
2. Usredotočite se na zdravu prehranu
Rohilla kaže da ne postoji ništa što zdrava prehrana ne može učiniti. Zato savjetuje da se usredotočimo na zdravu prehranu koja može uključivati cjelovitu hranu bogatu hranjivim tvarima, poput povrća, voća, nemasnih proteina i cjelovitih žitarica. Osim toga, trebali bismo izbaciti brzu i prerađenu hranu te visokokalorična pića.
3. Kontrolirajte porcije
Rohilla upozorava da pripazimo na veličinu porcija kako bismo izbjegli prejedanje. Mmožemo koristiti manje tanjire, zdjelice i pribor za lakše kontroliranje porcija.
4. Ostanite hidrirani
Hidracija je vrlo važna kako bi se osigurala eliminacija tjelesnih toksina, zato je važno da tokom dana pijemo dovoljno vode. Nutricionistica tvrdi da se ponekad žeđ može zamijeniti za glad, što dovodi do nepotrebnog grickanja.
5. Dovoljno spavajte
Spavanje je važno za održavanje zdrave težine, a Rohilla savjetuje da ciljamo na sedam do devet sati čvrstog sna. Loš san remeti hormone gladi i povećava žudnju za kasnim noćnim satima.
Dok nam ove strategije mogu pomoći da smršamo bez vježbanja, uključivanje tjelesne aktivnosti u rutinu nudi brojne zdravstvene prednosti i može dodatno pomoći u mršanju.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.