open-navfaktor-logo
search
Korisno je znati
Hrana koju trebate jesti kako biste ubrzali mršanje tokom noći
Nutricionisti ističu da je tvrdnja da poslije 18 sati uvečer ne smijete jesti, ako želite smršati, potpuno pogrešna
24.05.2019. u 20:31
get url
text

Tvrdnja da poslije 18 sati uvečer ne smijete jesti, ako želite smršati i imati lijepo oblikovanu i zdravu figuru, potpuno je, kažu nutricionisti, pogrešna i bez ikakve osnove.

Bez obzira na to što tada mirujemo, u našem organizmu odvijaju se brojni procesi. Zato je, kažu stručnjaci, tijelu potreban konstantan izvor energije.

Bez ovog uvjeta tijelo tokom dana počinje stvarati zalihe u obliku suvišnih masnoća, i to one koje vam najviše smetaju.

Kako biste to izbjegli, nutricionisti nude pet jednostavnih, ukusnih i zdravih namirnica, koje već večeras možete uvrstiti u jelovnik.

Tunjevina

Tunjevina obiluje materijama koje su odlične u borbi sa suvišnim kilogramima. Sadrži omega 3 masne kiseline, koje hvale svi, od ljekara, farmaceuta i nutricionista, do sportista. Utječu na hormon leptin, koji je odgovoran za ravnjanje energije u tijelu, a time i sagorijevanje suvišnih masnoća.

Bademi

Kada vam tokom gledanja najomiljenije serije "zakruli" u želucu mnogi naprave grešku. Sve što morate učiniti u tom trenutku je izabrati zdravu alternativu klasičnim grickalicama.
U tom slučaju bademi su odličan izbor. Ako se pitate zašto baš bademi, odgovor je jer sadrže zdrave masnoće i proteine, a bogat su izvor magnezija, koji pozitivno utječe na kvalitet sna.

Poznato je da je miran san vrlo važan kada želimo oblikovati savršenu figuru, jer se tokom odmora u našem organizmu uravnavaju svi glavni hormoni, koji imaju primarnu ulogu u trošenju energije. Umjerena količina je tačno to što vam je potrebno prije spavanja.

Sirevi zrnaste strukture

Mladi sir zrnaste strukture treća je korisna namirnica na koju mnogi zaboravljaju. Predstavlja niskokaloričan obrok, koji je bogat nutrijentima i ima odličan okus. Glavna prednost sira zrnaste strukture je to što sadrži proteine, koji se za razliku od ugljikohidrata polako oslobađaju i tako tokom spavanja donose tijelu energiju za regeneraciju, čime omogućuju napredak.

Ovim visokoproteinskim međuobrokom s lakoćom ćete izbjeći večernje napade gladi.

Avokado

Ako su vam dosadile klasične večere, avokado je odličan izbor. Predstavlja jedan od najzdravijih voćnih plodova na planeti. Avokado obiluje vitaminima, mineralima, antioksidansima i zdravim masnoćama.

Grčki jogurt

Grčki jogurt također, predstavlja izvor proteina, koji organizmu omogućuju kvalitetnu regeneraciju mišića, a time i oblikovanje čvrste figure. Ako u jogurt dodate šaku šumskog voća i malo cimeta, bez posebnih kulinarskih trikova, dobit ćete večernju poslasticu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.