open-navfaktor-logo
search
Propušta dva meča
Zmajevi bez desetke: BiH bez Pjanića ne igra dobro i ne postiže golove
Miralem Pjanić propustit će nadolazeće mečeve fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine protiv Kazahstana i Ukrajine.
06.10.2021. u 12:23
get url
text

Fudbaler Barcelone na posudbi u Bešiktašu povrijedio je mišić. Najveći je to udarac Zmajevima pred važne utakmice kvalifikacija za Mundijal, uprkos činjenici da se selektor Ivaylo Petev suočava s brojnim izostancima i da u Kazahstanu ne može računati na Radeta Krunića, Sinišu Saničanina, Dennisa Hadžikadunića, Matea Sušića, Marija Vrančića. Od fudbalera koji nedostaju jedino će Hadžikadunić biti na raspolaganju nakon Kazahstana, odnosno protiv Ukrajine jer će u prvom nadolazećem duelu odraditi suspenziju zbog žutih kartona.

Pjanić je uz Džeku stub reprezentacije BiH, fudbaler koji pravi razliku, donosi mirnoću u igri, kontroliše ritam utakmice, sa sjajnim tehničkim sposobnostima.

Od osam utakmica bh. tima odigranih 2021. godine, Pjanić nije konkurisao za četiri. Radi se o prijateljskim dvobojima. Statistika nije ohrabrujuća jer Zmajevi u tri od četiri meča u kojima nije bilo 31-godišnjeg veznjaka nisu uspjeli pronaći put do mreže.

VEZANI TEKST - Miralem Pjanić u timu kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo
 

Riječ je o prijateljskim mečevima protiv Kostarike (0:0), Crne Gore (0:0), Danske (0:2).

Jedini meč u kojem su Zmajevi slavili i postigli pogodak bez Pjanića je onaj odigran početkom septembra protiv olimpijske selekcije Kuvajta (1:0). To je zasad i jedini trijumf selektora Ivayla Peteva na klupi BiH.

Pjanić u posljednje vrijeme u nacionalnom dresu pruža dobre partije. U posljednjoj utakmici protiv Kazahstana bio je među najboljim igračima na terenu jer je postigao gol i asistirao.

Desetka Zmajeva bio je strijelac i na startu kvalifikacija protiv Finske. Oba pogotka u kvalifikacijama Pjanić je postigao sa bijele tačke.

I u prošlosti je bh. tim imao problema kada Pjanića nije bilo na terenu. Sjetimo se samo poraza u Finskoj rezultatom 2:0 u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, kada su kola pod komandnom palicom Roberta Prosinečkog nezaustavljivo krenula nizbrdo.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.